19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialLa 25 noiembrie se va vota intre orele 7 si 21

La 25 noiembrie se va vota intre orele 7 si 21

Romanii care vor dori sa voteze duminica 25 noiembrie si la referendum si pentru europarlamentare vor merge in aceasi cladire, dar vor fi nevoiti sa treaca pe la doua comisii, vor primi doua buletine de vot si vor introduce buletinele in doua urne distincte.

La nivelul tarii vor fi organizate 17.340 de sectii de votare, pentru ambele procese. Distinctia intre cele doua evenimente va fi data de un indicativ suplimentar "RVU" de la referendum vot uninominal.

In Capitala, cele mai multe sectii de votare vor fi in sectorul 3, in numar de 258 urmat de sectorul 6 cu 228 de sectii. Si cei care nu se afla in tara vor putea sa isi spuna parerea atat despre viitorii parlamentari europeni dar si despre votul uninominal. 181 de sectii de votare vor fi organizate in strainatate.

In ceea ce ii priveste pe militarii aflati in teatrele de operatiuni si ei se vor putea pronunta pe 25 noiembrie. Acestia vor putea vota fie in sectiile organizate in teatrele de operatiuni, fie la reprezentantele diplomatice ale Romaniei. Exista solutii si pentru cei care nu se afla duminica in localitatea de domiciliu. Acestia pot vota pe listele electorale suplimentare dupa ce vor completa o declaratie pe proprie raspundere prin care precizeaza ca nu au votat si in alte circumscriptii.

Sectiile de votare se vor deschide la ora 7.00, iar buletinele de vot pot fi depuse in urne pana la ora 21 atat pentru referendum, cat si pentru alegerile europene, s-a decis luni in sedinta de Guvern, transmite Realitatea TV.

Cele mai citite

Serviciile secrete americane au tras concluzia în cazul Alexei Navalnîi

Serviciile secrete americane au stabilit că președintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat uciderea politicianului de opoziție Alexei Navalnîi, scrie Reuters. Navalnîi a murit...

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă