19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialLa 10 ani de existenţă, restaurantul The Harbour te întâmpină cu tocăniţă...

La 10 ani de existenţă, restaurantul The Harbour te întâmpină cu tocăniţă marinărească şi tortul casei într-un autentic decor marinăresc

Situat în zona pieţei Amzei, din Bucureşti, restaurantul The Harbour împlineşte în luna martie un deceniu de existenţă pe piaţa HoReCa din capitală. Fiind unul dintre cele mai longevive restaurante din peisajul bucureştean, The Harbour este şi printre primele restaurante care a investit în designul interior tematic.

„The Harbour a luat naştere după o expediţie prin Europa. Este ca atunci când te opreşti într-un port şi îţi doreşti o mâncare gustoasă, într-un mediu care să te facă să te simţi bine-venit. Tema restaurantului este maritimă, un port din care nu lipsesc hublourile, detaliile marinăreşti sau mâncarea variată, care să acopere gusturile cât mai multor călători.

Ne-am dorit să oferim publicului bucureştean un concept bine închegat, la pachet cu servicii la standarde europene şi o calitate constantă a preparatelor din meniu.” a declarat Ioana Istrati, General Manager al restaurantului The Harbour.

The Harbour a fost inaugurat pe 18 martie 2004, după o investiţie de 240.000 euro. Trei ani mai târziu a urmat acoperirea şi închiderea terasei, proiect ce a presupus o nouă investiţie de 130.000 euro.

În cei 10 ani de funcţionare, restaurantul a întâmpinat mai mult de jumătate de milion de oaspeţi, a organizat şi a găzduit peste 150 de petreceri private (botezuri, aniversări sau petreceri surpriză), peste 280 de petreceri corporate, precum a şi iniţiat diverse evenimente.

Dintre acestea din urmă, cele mai cunoscute şi apreciate au fost: “Nopţi albe la The Harbour” alături de vedete autohtone, “Portul navigatorilor internetului”, ”Gala Blogourmet” (la care au fost premiate cele mai bune bloguri culinare) sau “Calătoriile gastronomice în jurul lumii” – pe parcursul cărora Chefi consacrati în diferite bucătării internaţionale au gătit pentru o seară la restaurantul The Harbour.

„Picătura de suflet” pusă în tot ceea ce facem la The Harbour a fost probabil ingredientul-minune de-a lungul celor 10 ani şi ne-a ajutat să ne diferenţiem şi să ne loializăm oaspeţii!”, a mai adăugat General Managerul restaurantului The Harbour.

În prezent, colectivul restaurantului este de 33 de angajaţi – cu o medie de vechime în echipa The Harbour de 6 ani. Clienţii The Harbour sunt atât români, cât şi străini, din mediile business, politic sau artistic, precum şi persoane care aleg restaurantul ca pe o alternativă zilnică pentru prânz şi cină.

Cele mai apreciate preparate de-a lungul celor 10 ani au fost: Pulpa de raţă pe varză călită, Borşul de gâscă dolofană, Tocăniţă marinărească, Tiramisu şi Tortul casei, cel mai de succes fel al restaurantului.

În 2013 restaurantul The Harbour a primit Certificatul de excelenţă din partea portalului internaţional de călătorii Tripadvisor, iar în 2014 acelaşi portal a inclus restaurantul The Harbour în lista „Trending Now in Bucharest, by TripAdvisor” (lista restaurantelor bucureştene la modă)

Cele mai citite

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Spania, ţara din UE cu cea mai mare speranţă de viaţă. Ce loc ocupă România

Datele furnizate de Eurostat, agenția comunitară de statistică, arată că Spania se situează în fruntea Uniunii Europene în ceea ce privește speranța de viață,...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...
Ultima oră
Pe aceeași temă