21.2 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialKovesi, DEPARTE de DNA: A fost detaşată într-un post privind politici anticorupţie,...

Kovesi, DEPARTE de DNA: A fost detaşată într-un post privind politici anticorupţie, la Bruxelles

Fostul procuror general al României, Codruţa Kovesi, a fost detaştă la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Surse oficiale au declarat, pentru MEDIAFAX, că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, marţi seara, detaşarea la Ministerul Afacerilor de Externe a Laurei Codruţa Kovesi, procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)-Biroul Teritorial Sibiu, pentru prioadă de trei ani, începând de miercuri, 3 octombrie.

Astfel, Kovesi urmează să ocupe o funcţie pe probleme de politici aniticorupţie în cadrul Misiunii României la Bruxelles.

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat, luni, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nicio eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

“Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România”, a susţinut Codruţa Kovesi, în cadrul unei declaraţii de final de mandat ca procuror general al României, susţinută luni.

Cele mai citite

VIDEO. Vladimir Putin, prezent la slujba de Înviere, oficiată de Patriarhul Kirill

Credincioșii, inclusiv președintele Vladimir Putin, au umplut Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova pentru slujba de Paște în timpul nopții, condusă de Patriarhul Kirill, șeful...

VIDEO. Inundațiile pun stăpânire pe Brazilia. Bilanțul se ridică la 75 de morți

Bilanțul victimelor ploilor abundente care au provocat inundații în statul brazilian Rio Grande do Sul din sudul țării a crescut la cel puțin 75...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă