20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis: Traian Băsescu ar fi trebuit să demisioneze după referendumul din...

Klaus Iohannis: Traian Băsescu ar fi trebuit să demisioneze după referendumul din 2012

Candidatul ACL la funţia prezidenţială, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că dacă ar fi fost în locul lui Traian Băsescu în 2012 și-ar fi dat demisia din funcție după ce s-a anunțat rezultatul referendumului de demitere, deoarece rezultatul votului a arătat că preşedintele nu are legitimitate, scrie Mediafax.

Întrebat dacă ar fi demisionat în cazul în care ar fi fost în locul lui Traian Băsescu, Iohannis a spus: "Categoric da".

Totodată, el a fost chestionat dacă va demisiona în cazul în care ar fi suspendat din funcție și de la ce număr de voturi va face acest gest. "Eu cred că un președinte care primește mai multe voturi contra decât a avut când a fost ales președinte are o problemă de legitimitate și trebuie să stea un pic în fața oglinzii și să judece dacă e bine să continue sau nu. Eu vă garantez că dacă voi fi în situație voi găsi o oglindă și voi da un răspuns", a mai declarat Iohannis.

Iohannis a fost întrebat dacă regretă faptul că ar fi susținut suspendarea lui Traian Băsescu din 2012, având în vedere legile morale. "Eu nu pot să dau evaluări de tip moralitate față de un trecut la care nu am participat. Dar, da, regret evoluția României din ultimii ani, fiindcă puteam să fim o țară prosperă dacă asta mă întrebați", a răspuns Iohannis.

"Suspendarea nu s-a întâmplat (…) 7, 4 milioane de români au considerat că merita. Este totuși un număr destul de mare. Puțini au fost aleși cu atâtea voturi câte au primit încă președintele în contră la ultimul referendum de suspendare. Cred că mai puțin ar trebui eu să explic, sau să spun dacă regret, ci poate ar fi fost bine să spună încă președinte ce învățăminte a tras de acolo, că aproape opt milioane de oameni au votat împotrivă a domniei sale", a mai declarat liderul PNL.

 

Cele mai citite

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă