0.5 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialKim Jong-Il cheltuie până la 200.000 de dolari pentru animalele sale

Kim Jong-Il cheltuie până la 200.000 de dolari pentru animalele sale

Liderul nord-coreean Kim Jong-II alocă în fiecare an între 100.000 şi 200.000 de dolari pentru hrana şi îngrijirea animalelor sale domestice, în pofida penuriei alimentare care afectează în prezent ţara sa, a declarat joi un deputat sud-coreean, relatează AFP, citat de Mediafax.

Yoon Sang-Hyun, membru al comisiilor de Externe şi Unificare din Parlament, a citat surse din cadrul serviciilor secrete. Acestea au refuzat să comenteze informaţiile, o situaţie frecventă.

În raportul său prezentat în Parlament, deputatul Marelui Partid Naţional (conservator, la putere) a citat şi alte exemple de cheltuieli extravagante. Kim Jong-II a importat în Coreea de Nord, în octombrie 2010, câteva zeci de cai ruşi din rasa Orlov Trotter, pentru familia sa, iar în 2009 şi 2010 a achiziţionat zece schi-jet-uri americane, pentru cel mai tânăr fiu al său, Kim Jong-Un, presupusul său moştenitor la conducerea statului.

Majoritatea achiziţiilor de bunuri de lux sunt efectuate prin China şi Rusia, singurele aliate importante ale Coreei de Nord, adaugă raportul, care citează de asemenea achiziţia a 600 de sticle cu vinuri franţuzeşti fine, în 2010.

Sancţiunile ONU interzic importurile de produse de lux în Coreea de Nord.

“Viaţa de lux a familiei lui Kim Jong-II continuă, fără să ţină cont de agravarea suferinţei cetăţenilor” ţării, a declarat deputatul.

Unele asociaţii americane care tocmai au distribuit ajutoare în Coreea de Nord au avertizat luni că foametea se agravează.

ONU apreciază că şase milioane de persoane, dintr-o populaţie totală de 22 de milioane de nord-coreeni, au nevoie de ajutor alimentar.

Unii oficiali sud-coreeni afirmă că Phenianul acumulează rezerve pentru a comemora anul viitor a 100 de ani de la naşterea fondatorului ţării, Kim Il-Sung, tatăl actualului lider, Kim Jong-Il.

Cele mai citite

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...
00:00:48

Un copil de două luni a fost rănit în lovitura israeliană din Khan Younis

Adnan, în vârstă de două luni, era tratat pentru rănile suferite în timpul unui atac aerian, în orașul Khan Younis din Gaza, luni (4...
Ultima oră
Pe aceeași temă