1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialKickstarter: „Reading Rainbow” strânge 1 milion de dolari în 12 ore

Kickstarter: „Reading Rainbow” strânge 1 milion de dolari în 12 ore

Un milion de dolari, strânși în 12 ore – este visul oricărei campanii de crowdfunding, iar una dintre inițiativele promovate pe site-ul Kickstarter tocmai a reușit acest lucru. Este vorba despre proiectul „Reading Rainbow” care își propune să ofere copiilor acces la cărți interactive, lecții video și instrumente educaționale prin intermediul unei platforme web.

Reading Rainbow” este numele unei emisiuni pentru copii realizată de PBS timp de mai bine de 30 de ani, până în 2006. Emisiunea îi ajuta pe copii să învețe lucruri noi și îi încuraja să citesca, prezentându-le toate acestea într-un mod jucăuș. Gazda fermecătoare a emisiunii, LeVar Burton, a inițiat o strângere de fonduri pentru un proiect care își propune să ofere copiilor care cresc, în prezent, cu tehnologii moderne, de la calculatoare la tablete, avantajele și sprijinul pe care l-au avut cei din generațiile anterioare. Noi, românii, îl cunoaștem pe LeVar Burton din serialul Star Trek, unde îl jucă pe inginerul genial cu proteza oculară, Geordi La Forge, care repara motorul warp al navei Enterprise în ultima clipă de dinaintea unui dezastru.

Ceea ce oferă proiectul inițiat și promovat de LeVar Burton este acces pentru copii la resurse educatioanale prin intermediul unei platforme web, instrumente care pot fi folosite de profesori și acces gratuit la toate acestea pentru 1500 de grupe de elevi.

Succesul de care se bucură campania găzduită de Kickstarter este remarcabil, reușind să adune un milion de dolari în mai puțin de 12 ore, iar, la momentul scrierii acestui articol, suma obținută a depășit 1,6 milioane de dolari. Inițiatorii campaniei au mulțumit pentru ajutorul dat de donatori și promit că vor anunța, în câteva zile, cum vor folosi banii obținuți în plus, astfel încât fiecare dolar să ajungă la copiii care au nevoie de educație. Dacă privim filmul de prezentare a campaniei, înțelegem mai bine succesul de care s-a bucurat aceasta.

Sursa: Kickstarter via Mashable

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă