27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialKicker: "Nemuritorul" Dorinel Munteanu

Kicker: “Nemuritorul” Dorinel Munteanu

Mijlocasul reprezentativei Romaniei Dorinel Munteanu a fost numit de publicatia Kicker "Der Highlander" ("Nemuritorul"), trimitere la faptul ca la varsta de 39 de ani continua sa evolueze atat in Liga I, unde antreneaza formatia FC Vaslui, cat si la echipa nationala.

Are 39 de ani si a fost numit
«Nemuritorul» Romaniei. Dorinel Munteanu nu da semne de imbatranire. In Belarus a jucat, sambata, pentru a 133-a oara in echipa nationala, iar miercuri, la Köln, ar urma sa fie titular pe stadionul unde in 1995 si-a inceput aventura in Germania", scrie Kicker despre fostul jucator al echipelor FC Köln si VfL Wolfsburg.
Dorinel Munteanu a declarat pentru publicatia germana ca pentru el este "coplesitor" faptul ca revine la Köln pentru un meci de fotbal. "Familia mea locuieste inca aici, cunosc multa lume in acest oras. Pentru acest meci, a trebuit sa fac rost de 30 de bilete", a precizat Munteanu.
Internationalul roman crede ca baza carierei sale indelungate a pus-o in Germania si a precizat ca faptul ca lipseste timp de 10 zile de la echipa pe care o pregateste in campionatul Romaniei, FC Vaslui, nu reprezinta o problema: "Este o chestiune de organizare. Am doi antrenori secunzi, cu care vorbesc zilnic la telefon. Echipa nationala este o chestiune de suflet, o provocare. Dar cand ma gandesc ca vineri vom avea deja urmatorul meci din campionat…", a spus Munteanu, care a mentionat ca, in opinia sa, Rapid va reusi sa elimine FC Nurnberg in turul I al Cupei UEFA si sa se califice in grupele competitiei.
Munteanu a mai declarat pentru presa locala ca pentru tricolori meciul cu Germania va fi mai mult decat o partida de verificare. "Pentru noi, meciul cu Germania va fi mai mult decat un amical", a spus recordmanul de selectii al echipei Romaniei. "E un adevarat miracol ca meciul cu Romania se va transforma intr-o adevarata petrecere. Asta pentru ca publicul din Köln este unul fierbinte, iar antrenorul Low va arunca in teren pe un actual si un fost component al echipei din Köln, Helmes, respectiv Podolski. Low pregateste razbunarea pentru acel umilitor 1-5 din 2004", a scris Bild.
Selectionerul Joachim Low nu se teme ca atmosfera la meciul amical cu Romania nu va fi la fel de frumoasa ca la un meci oficial. "Intotdeauna exista concentrare la jucatori cand vine vorba de un meci international, fie el si amical. Publicul din Köln va contribui cu siguranta la crearea unui entuziasm la acest meci", a spus el. z

»  Dorinel Munteanu, care va implini 40 de ani in iunie 2008, a jucat timp de noua sezoane in Bundesliga. El a evoluat patru ani la FC Köln (1995-1999) si cinci ani la VfL Wolfsburg (1999-2004).

»  Actualul antrenor jucator al FC Vaslui a debutat la nationala in urma cu 16 ani (mai 1991, impotriva Norvegiei), jucand de 133 de ori – record de selectii – pentru Romania. A participat la doua Campionate Mondiale (1994 si 1998) si doua Campionate Europene (1996 si 2000).

Cele mai citite

Ovidiu Hațegan își pune cenușă în cap după gafa comisă în meciul Dinamo – Poli Iași: „Am greșit, n-am realizat gravitatea impactului”

Arbitrul Ovidiu Hațegan a explicat decizia luată în minutul 29 al partidei Dinamo 1948 – Politehnica Iaşi, disputată duminică, 14 aprilie, pe stadionul din...

VIDEO. FRF a lansat imnul echipei naționale pentru EURO 2024. Piesa se numește „Visăm împreună”

Federația Română de Fotbal (FRF) a lansat astăzi, în colaborare cu PRO TV, postul care va transmite EURO 2024, piesa „Visăm Împreună”, care va...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă