8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialKelemen Hunor: Preşedintele NU AR TREBUI să aibă posibilitatea de a CÂNTĂRI...

Kelemen Hunor: Preşedintele NU AR TREBUI să aibă posibilitatea de a CÂNTĂRI cine va fi premierul

Kelemen Hunor, candidatul UDMR la Preşedinţie, a declarat, vineri seară, la Târgu Mureş, că preşedintele nu ar trebui "să aibă posibilitatea de a cântări cine va fi premierul", ci ar trebui să accepte "ceea ce propune majoritatea", scrie Mediafax"Eu l-aş propune prim-ministru pe cel care are susţinerea majorităţii parlamentare. Nu ar conta etnia acestuia", a spus Kelemen Hunor.

Ulterior, preşedintele UDMR a declarat presei că el crede că România ar trebui să fie republică parlamentară, chiar dacă preşedintele ar fi ales în continuare în mod direct, aceasta nefiind neapărat o contradicţie, "pentru că mai există şi în alte state" acest sistem.

Kelemen Hunor a argumentat că o astfel de abordare ar asigura şi un echilibru "mult mai puternic şi mult mai necesar" în ceea ce priveşte relaţiile şi raporturile instituţionale şi că aceste aspecte ar trebui reglate prin "noua Constituţie". Kelemen Hunor a mai spus că, spre exemplu, "trebuie să recunoaştem că a fost o greşeală decuplarea alegerilor prezidenţiale şi generale."

El a precizat că s-ar gândi "foarte sincer" şi ar opta pentru revenirea la "sistemul anterior", astfel încât să existe mandate care să se suprapună, de patru sau cinci ani, pentru preşedinte şi parlamentari, "pentru că, deja din 2004, permanent suntem într-o campanie".

Kelemen Hunor a participat, vineri seară, la Târgu Mureş, la dezbaterea publică "Voci Maghiare Locale" alături de fostul preşedinte al Uniunii, senatorul Marko Bela, vicepreşedintele politic Borbely Laszlo şi aproape 100 de invitaţi, personalităţi ale vieţii politice din judeţ.

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă