12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialKAZA Concrete – finisaje cu plăci tridimensionale

KAZA Concrete – finisaje cu plăci tridimensionale

În cadrul seriei de întâlniri Osmyum Nights, showroomul Osmyum din capital (Calea Floreasca nr. 218, clădirea White Boutique Residence, parter) a prezentat KAZA Concrete, brandul de design care și-a construit un renume internațional prin colaborările multiple cu artiști din varii domenii și prin piesele tridimensionale, realizate dintr-un compus special pe bază de ciment. Evenimentul a avut loc, marți, 24 noiembrie, în prezența CEO-ului KAZA, dl. Joe Meszaros.

Conceptul KAZA se adresează unui segment de nișă: căutătorilor de soluții inedite pentru finisajele interioare, iubitorilor de produse manufacturate și celor care sunt deschiși să lucreze cu materiale deosebite.

Piesele din colecțiile KAZA au fost realizate pornind de la schițele a 17 artiști, din domenii diferite, precum artistul tattoo Chaim Machlev, din Berlin, Patrycja Domanska și Tanja Lightfoot, designeri de obiect, din Viena, artistul origami Ilan Garibi din Israel, precum și alți architecți, graphic designeri din SUA și Europa. Mixul cultural și de cunoștințe au contribuit la efectul pe care l-a avut brandul la nivel internațional – fiecare creativ venind cu propriile concepții, rădăcini, influențe etnice, set de valori și viziune estetică, punând astfel o amprentă personală și unică asupra produsului final. Piesele KAZA pot fi montate grupat sau secvențial, pentru a crea geometrii, planuri și iluzii optice.

Pentru proiectele exclusiviste, se pot crea piese KAZA unice: de la schiță, la proiect, la forma tridimensională fiind doar distanță de câteva zile. Aici schița poate fi realizată fie după viziunea clientului, fie cu sprijinul designerilor KAZA. Piesele personalizate se pot produce în cantitatea și culoarea dorite și pot fi ajustate, prin aplicarea de lacuri și vopseluri speciale și pentru zone cu umiditate sporită sau zone exterioare.

Fără a tehnologiza excesiv procesul de producție, KAZA a reușit să inoveze la nivelul materialului din care sunt lucrate piesele sale: cimentul reinterpretat devine astfel o noțiune specifică brandului KAZA. În procesul de producție nu sunt folosite utilaje industriale, mixtura finală a materialului uscându-se natural, la temperatura camerei. Toți acești pași în realizarea pieselor KAZA presupun muncă manuală, de la crearea șabloanelor, la asamblarea produselor finale.

Curiozități despre KAZA

Numele brandului pornește chiar de la universalul CASA, care este recunoscut în multe limbi ca definitoriu pentru casă, ”acasă” – acel ”acasă” care poate fi orice loc primitor, care devine rapid familiar și care te face să te simți bine. Cuvântul KAZA este creat prin înlocuirea literelor ”c” și ”s” cu K și Z pentru a oferi o rezonanță mai puternică, în linie cu duritatea cimentului, care este elementul de pornire al pieselor KAZA. Seria ”CRACKED EARTH”, semnată de HUGO BUGG a câștigat premiul FX International Interior Design Award 2014, pentru suprafețe. Mai mult: http://www.kazaconcrete.com.

Despre Osmyum

OSMYUM este un showroom pentru finisaje și atelier de proiectare, care se adresează deopotrivă specialiștilor din domeniul arhitecturii, construcțiilor, cât și publicului larg. OSMYUM prezintă soluții complete pentru arhitectură și design interior, selectate și aduse din peste 10 țări, într-un spațiu de 200 mp, situat în zona Floreasca din capitală. Printre soluțiile oferite se numără: soluții pentru pardoseală interioară și exterioară (de la piatră naturală, parchet, până la plăci ceramice, deck-uri sau pardoseli pvc), tapet, ciment decorativ, mozaic și faţade de lemn, soluții pentru piscine şi spa, obiecte sanitare, textile, baterii, scaune de la reputați designeri internaționali, corpuri și soluții de iluminat, precum și obiecte realizate prin comandă specială.

Mai multe informatii: www.osmyum.ro

 

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă