12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialKatsiaounas si-a procurat diploma de manager

Katsiaounas si-a procurat diploma de manager

Giorgios Katsiaounas, directorul interimar al spitalului de copii “Alfred Rusescu”, este un norocos. Asa se explica faptul ca, desi a fost respins la examenul de absolvire a Scolii nationale de sanatate publica si management, a reusit totusi sa intre in posesia unei diplome.

Slab pregatit, testul-grila de la examen i-a dat mult de furca, iar proiectul de management a fost mai mult decat modest: dupa cum ne-au declarat surse din comisia de examinare, doctorul a reusit cu chiu, cu vai sa obtina nota 6,77. Alaturi de alti trei candidati, din cei 600 inscrisi, s-a situat sub linia de admitere, adica nota 7. Suparat, Katsiaounas depune contestatie, care ii este admisa, spre deosebire de cea a celorlalti doi colegi mai ghinionisti. Faptul ca nota a sarit la 7,12 nu este intamplator si se datoreaza nu atat vreunor calitati bine ascunse prin testul-grila si nedepistate la timp de comisia de examiare, cat telefoanelor primite de la minister. Surse bine informate sustin ca directorul interimar de la IOMC se bucura de protectie inalta atat la PD, partidul care si-a adjudecat conducerea spitalului, cat si la PNL, care detine ministerul. Intrebat daca s-au facut presiuni in favoarea candidatului Katsiaounas, directorul Scolii de management, profesorul Florin Sologiuc, a negat, vorbind extrem de convingator despre “exigenta maxima” a comisiei. Tot asa de convingator vorbea insa profesorul si acum doua zile, pe cand se vaita colegilor cum l-a “presat ministerul” sa-l treaca la examen pe interimarul de la IOMC.
Cum noroc la noroc trage, desi Giorgios Katsiaounas nu a depus la dosarul de inscriere la concurs cazierul jurdiciar, figurand astfel pentru a doua oara ca “respins”, a reusit sa depaseasca si acest obstacol. Desi termenul trecuse binisor, documentul lipsa a fost strecurat la dosar si, uite asa, “respinsul” s-a metamorfozat pentru a doua oara in “admis”.

Lupta grecului cu informatizarea

Proaspat numit interimar la spitalul de pediatrie “Alfred Rusescu”, Giorgios Katsiaounas si-a dovedit de la bun inceput calitatile de manager: a luat computerele din birourile doctorilor, cu tot cu programe si date in ele, si a transferat unitatea de terapie intensiva, singura care asigura transportul copiilor in stare grava, la Maternitatea Polizu. Au urmat la rand ambulantele, imprimantele, laptopurile. Noul director dadea semne ca are ce are cu informatizarea spitalului, careia se pare ca voia sa-i vina de hac. “Respinsul” de la examenul de management a fost bomboana pe coliva. Cum tot spitalul, de la asistenta la profesor, radea si se bucura in taina, directorul Katsiaounas a dat ordin ca intregul spital sa fie deconectat de la Internet.
Botezat cu afectiune colegiala “Maslinuta”, directorul nu-si cunoaste prea bine nici dupa sase luni subordonatii de la IOMC. Motivul e simplu: nu prea da pe acolo, la rapoartele de garda trece din an in paste, iar proiectul managerial ramane inca adancit in mister.
Interesant este ca nici la “personal” nu se cunosc mai multe detalii, directorul nu si-a adus cartea de munca si nici contract cu spitalul n-a incheiat. Poate intrarea in legalitate se va petrece dupa ce va iesi “castigator” si la concursul de astazi.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Premieră la Londra: Sadiq Khan a fost reales primar al Londrei pentru a treia oară

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a fost reales la alegerile locale care au avut loc joi în Anglia, devenind astfel primul edil al...
Ultima oră
Pe aceeași temă