19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialKandia va renunta la distribuitorii exclusivi

Kandia va renunta la distribuitorii exclusivi

Consiliul Concurentei a autorizat preluarea diviziei de produse zaharoase a Kraft Foods de catre Kandia-Excelent, dupa ce Kandia s-a angajat sa renunte la clauzele de exclusivitate de marca in relatia cu distribuitorii pana la sfarsitul lunii mai a acestui an.
Autoritatea de reglementare in domeniul concurentei a avertizat ca sistemul de distributie prin contracte de exclusivitate al Kandia-Excelent ar putea afecta negativ piata, dat fiind faptul ca, in urma operatiunii de concentrare economica, Kandia-Excelent dobandeste o cota de piata de 40-50% in functie de volumul vanzarilor si respectiv 35-40% in functie de valoare. In urma sesizarii de catre mai multe firme distribuitoare, Kandia-Excelent s-a angajat ca pana pe 30 mai sa incheie acte aditionale la contractele cu distribuitorii sai, renuntand la clauza de exclusivitate de marca in sectorul produselor zaharoase (caramele, drajeuri, jeleuri etc.). Consiliul Concurentei a considerat ca acest angajament este suficient pentru "a inlatura ingrijorarile de natura concurentiala" si a acordat autorizarea.
Atat Kandia-Excelent, cat si Kraft Foods au un sistem de distributie a produselor pe baza de contracte de exclusivitate teritoriala si de marca, prin intermediul a 36, respectiv 17 distribuitori zonali. In urma tranzactiei, distributia va fi realizata numai prin cele 36 de firme cu care Kandia-Excelent are contracte.
Firma a incheiat in luna decembrie a anului trecut un acord cu Kraft Foods pentru preluarea de active reprezentand echipamente si marci de produse zaharoase (Sugus si Silvana). Suma platita va fi de pana la 10 milioane de euro, fondurile urmand sa fie obtinute prin credit.

Cele mai citite

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă