-0.6 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022
AcasăSpecialJustitie americana: Magistrat suspendat pentru o favoare facuta unui diplomat roman

Justitie americana: Magistrat suspendat pentru o favoare facuta unui diplomat roman

Un judecator american din Philadelphia a fost suspendat timp de trei luni pentru ca a emis, fara baza legala, un ordin de restrictie drept favoare pentru un diplomat roman ce era ingrijorat de comportamentul unei persoane cu care fiica lui se vedea, informeaza Columbia Missourian monitorizat de Mediafax.

Judecatorul James DeLeon a fost pus si sub supravegherea statului, pana la expirarea mandatului sau, in 2012.

DeLeon a emis, in 2005, un ordin de restrictie pentru proprietarul francez al unei tabere de vara pentru elevi, care ar fi avut un "contact verbal nedorit" cu fiica adolescenta a lui George P. Sfedu, consul roman in orasul Philadelphia.

Magistratul i-a spus francezului Lee Corley ca nu are voie sa se apropie de fata si ca, daca incalca decizia, va fi arestat. Corley a angajat un avocat pentru a ataca ordinul, insa DeLeon l-a tinut in stand-by timp de cinci luni.

Judecatorul a recunoscut ca a facut un lucru "extrem de stupid", iar ca urmare Curtea Judiciala Disciplinara a renuntat la cea mai grava acuzatie impotriva lui – patarea reputatiei unui oficiu judicial prin comportament neconstitutional. Daca ar fi fost gasit vinovat de aceasta acuzatie, DeLeon ar fi fost exclus din barou si i s-ar fi refuzat dreptul la pensie.

Curtea i-a ordonat lui DeLeon sa ii plateasca daune lui Corley, care s-a declarat dezamagit ca judecatorul va practica, in continuare, meseria, insa a recunoscut justetea hotararii comitetului disciplinar.

"Au lansat un mesaj clar pentru toti judecatorii: acest tip de comportament nu va fi tolerat", a afirmat Corley.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă