12.2 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialJustiția georgiană cere arestarea fostului președinte Mihail Saakașvili

Justiția georgiană cere arestarea fostului președinte Mihail Saakașvili

Au fost emise de asemenea mandate de arestare, în urma întocmirii unor dosare penale cu aceleași capete de acuzare, pentru fostul ministru al apărării David Kezerașvili și pentru fostul procuror general Zurab Adeișvili, ambii fiind și ei în străinătate, potrivit Agerpres.

De când partidul lui Saakașvili a pierdut alegerile legislative din anul 2012 în fața coaliției 'Visul Georgian', zeci de foști oficiali din administrația lui au fost arestați și urmăriți penal pentru abuz de putere sau corupție. După ce și-a încheiat ultimul mandat prezidențial în noiembrie 2013 (și scrutinul prezidențial fiind câștigat tot de coaliția 'Visul Georgian'), Saakașvili a părăsit Georgia.

Într-un mesaj video difuzat vineri, el afirmă că nu are de gând să se predea unei justiții controlate de fostul premier și lider al 'Visului Georgian', Bidzina Ivanișvili, despre care mai afirmă că este acționar al companiei ruse Gazprom.

Atât Statele Unite cât și Uniunea Europeană și-au exprimat preocuparea față de punerea lui Saakașvili sub urmărire penală, avertizând că justiția nu trebuie supusă ingerințelor politice.

 

Cele mai citite

Incredibil! Alexandru Rafila a semnat, pe furiș, Strategia de Cooperare 2024-2030 a României cu OMS

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a semnat recent, pe ascuns, un document extrem de important, în numele României, fără să existe transparență publică, dar...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă