19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialJustiția franceză suspendă interdicția de a purta burkini pe plajele din Nisa

Justiția franceză suspendă interdicția de a purta burkini pe plajele din Nisa

Justiția franceză a suspendat joi interdicția de a purta burkini pe plajele din Nisa, argumentând că "emoția provocată" de atentatul sângeros comis pe 14 iulie în orașul de pe Costa de Azur nu justifică o asemenea decizie, relatează AFP, citată de Agerpres.

După două săptămâni de polemici intense, cea mai înaltă instanță administrativă franceză, Consiliul de Stat, a hotărât vineri că burkini, costumul de baie purtat de femeile musulmane, nu reprezintă un risc pentru ordinea publică și, prin urmare, nu poate fi interzis de către primari.

În pofida acestei decizii, mai multe orașe de pe litoralul francez, între care Nisa, Cannes și Frejus (sud-est), au decis să mențină ordonanțele de interzicere a burkini.

"Emoția și îngrijorările legate de atentatele teroriste, în special de atacul comis la Nisa pe 14 iulie, nu sunt suficiente pentru a justifica din punct de vedere legal măsura de interdicție" luată la Nisa, a afirmat joi tribunalul administrativ al orașului.

"Primarul nu poate, fără a-și depăși competențele, să adopte dispoziții care să interzică accesul la plajă și la îmbăiere atât timp cât acestea nu sunt bazate pe riscuri dovedite pentru ordinea publică, nici pe încălcări ale igienei, decenței sau a securității îmbăierii", a adăugat tribunalul.

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Pastorala de Paște a patriarhului Daniel

În lucrarea Domnului Nostru Iisus Hristos, vindecarea de o boală trecătoare nu este totul şi nu este ultimul scop al venirii Lui în lume,...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...
Ultima oră
Pe aceeași temă