11.1 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialJudecătoarea Maria David scria şpaga pe bileţele

Judecătoarea Maria David scria şpaga pe bileţele

Judecătoarea Maria David, arestată pentru trafic de influenţă, a ţinut să-l asigure pe denunţătorul ei, omul de afaceri Petru Blanda, că şpaga pretinsă pentru a-l ajuta cu rezolvarea favorabilă a unei contestaţii nu este prea mare.

Acest lucru reiese din interceptările convorbirilor dintre cei doi: „Blanda Petru: E mare? E mare suma? David Maria: Nu, nu e. B.P.: Cât, cât e? D.M.: Cam pe jumătate cât prima. B.P.: Adică o sută de mii? D.M.: Păi, nu ştiu cât, nu îmi mai amintesc… B.P.: Cât? D.M.: Nu îmi mai amintesc. Vă scriu eu, vă scriu eu… că mi-a…”. Judecătoarea a mai discutat şi cu şoferul omului de afaceri despre şpaga pe care Blanda trebuia să o dea pentru intervenţiile ei la colegi magistraţi ce urmau să îl favorizeze pe acesta. Maria David îi mai explica amănunţit denunţătorului despre magistraţii la care va interveni pentru el, printre aceştia fiind şi şeful Secţiei Penale a Curţii de Apel Ploieşti.

Judecătoarea se simţea urmărită, ea cerându-i denunţătorului ei, Petru Blanda, să părăsească locul în care se afla la un moment dat pentru că un individ cu „o căciulă urâtă” ar fi urmărit-o încă de la apariţia ei în acel loc. Ea a încercat să-şi ia măsuri de precauţie când a comis faptele de trafic de influenţă, în sensul că a refuzat să poarte sumele mari de bani asupra ei, fiind conştientă că nu le-ar putea justifica, se arată în motivarea deciziei de arestare a acesteia.

Judecătoarea Maria David a arătat că omul de afaceri Petru Blanda are o obsesie faţă de ea încă din anii ’90, devenită frustrare pentru că nu a putut avea o legătură personală, intimă, cu ea, acesta fiind şi motivul denunţului.

Judecătoarea Maria David a fost arestată preventiv, pe 29 februarie, pentru 29 de zile, instanţa supremă admiţând cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă