9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialJudecarea dosarului în care Voiculescu este acuzat de șantaj, amânată pentru 10...

Judecarea dosarului în care Voiculescu este acuzat de șantaj, amânată pentru 10 decembrie

Curtea de Apel București a amânat miercuri, pentru 10 decembrie, judecarea dosarului în care Dan Voiculescu este acuzat de șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei, informează Agerpres.

Avocații lui Dan Voiculescu au anunțat că acesta a depus o cerere să fie judecat în lipsă, astfel încât el nu a fost adus în sala de judecată. Dan Voiculescu se află în penitenciar, având de ispășit o pedeapsă de 10 ani închisoare primită în dosarul ICA.

Citește și: Dosarul de ŞANTAJ Antena 3-RCS-RDS. Camelia Voiculescu, la DNA

Apărătorii fondatorului PC au cerut amânarea dosarului pe motiv ca firmele trimise în judecată nu au mandatari, cerere admisă de instanță.

Tot acum, judecătorii au decis ca inculpații să primească copii după interceptările aflate la dosar.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată în acest dosar pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.

Citește și: DNA Dosarul lui Voiculescu se umflă. Mai multe firme au depus plângere pentru şantaj

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, administrator al companiei RCS&RDS, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție.

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenințare cu publicarea, prin intermediul entităților media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupție săvârșită de partea vătămată, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând Antena TV Group la un preț dorit de inculpat. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva societății pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea acelei societăți", susțin procurorii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă