14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialJucătorii de la Borussia Dortmund sunt în stare de șoc, după explozia...

Jucătorii de la Borussia Dortmund sunt în stare de șoc, după explozia a trei bombe, în apropierea autocarului în care se aflau

Jucătorii echipei de fotbal Borussia Dortmund sunt în stare de șoc, după atacul cu bombă de marți seară, a declarat, miercuri, managerul Hans-Joachim Waztke, citat de publicația britanică The Guardian. 

”Echipa este în stare de șoc. Trebuie să trecem peste acest episod nefericit. În situații extreme, toți fanii Borussiei sunt alături de jucători și sunt sigur că sprijinul lor va conta. Iar acest lucru, le va permite, teoretic, să joace din nou partida”, a declarat Watzke, care a felicitat serviciile de urgență, pentru intervenția rapidă. 

Tatăl mijlocașului Mikel Merino le-a declarat jurnaliștilor de la The Guardian: ”Au fost trei explozii, iar cel mai mult a avut de suferit Marc (Bartra, n.red.), care era în spatele autobuzului. Este șocat de ceea ce s-a întâmplat”’. Portarul echipei adeverse, AS Monaco, Danijel Subasic, le-a povestit jurnaliștilor croați că ”atmosfera a fost oribilă”, fiind speriat de incident.

Marți seară, suporterii ambelor echipe au fost evacuați, după ce meciul a fost, oficial, amânat. Fanii Monaco au scandat Dortmund, Dortmund,în semn de solidaritate cu echipa germană. Locuitorii din Dortmund le-au oferit cazare celor veniți să-și susțină echipele favorite și ambele fan-cluburi au dat alerte pe rețelele de socializare.

Fotbalistul Marc Bartra a primit mesaje de încurajare de la fanii Barcelonei, clubul la care a jucat anterior, iar președintele FIFA, Gianni Infantino, a spus că gândurile lui se îndreaptă către toți cei afectați de incident. ”Urmărim cu atenție condițiile în care este tratat Marc Bartra și îi dorim însănătoșire grabnică. De asemenea, FIFA condamnă astfel de acțiuni”, a declarat Infantino. 

Autocarul echipei de fotbal Borussia Dortmund, a fost vizat, marți, de un atac cu bombă, în timp ce se îndrepta spre stadion pentru a disputa meciul cu AS Monaco. Trei dispozitive au explodat, iar jucătorul Marc Bartra a fost rănit. Meciul cu Monaco a fost amânat pentru miercuri seară.

Cele mai citite

Șase austrieci responsabili de o escrocherie online cu criptomonede au fost arestați

Agențiile de aplicare a legii din Austria, Cipru și Cehia au arestat șase austrieci responsabili de o escrocherie online cu criptomonede. Europol și Eurojust...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Florin Piersic, internat la un spital din Capitală. Care este starea actorului

Actorul Florin Piersic se află internat la Institutul "Matei Balş", starea sa fiind în prezent una stabilă, au declarant, pentru Agerpres, surse medicale.Actorul Florin...
Ultima oră
Pe aceeași temă