10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialJoi seară se decide cea de-a doua finalistă din Cupa României la...

Joi seară se decide cea de-a doua finalistă din Cupa României la fotbal

Joi seară se decide cea de-a doua finalistă din Cupa României la fotbal în urma duelului dintre CFR Cluj și ASA Târgu Mureș. Cele două grupări vor juca pe Stadionul Dr. Constantin Rădulescu.

Aceasta reprezintă ultima șansă a combatantelor de joi pentru a se face afirmate în actuala stagiune. Meciul tur s-a încheiat fără niciun gol marcat, astfel că am putea spune că partida începe de la zero. 

CFR Cluj vine după o demonstrație de forță arătată pe teren propriu în duelul cu FC Botoșani. Ardelenii s-au impus în campionat cu scorul de 6-0 și au arătat că sunt pregătiți pentru a primi vizita mureșenilor. Gruparea pregătită de către Antonio Conceicao o duce de altfel destul de bine în play-out-ul Ligii 1, acolo unde este poziționată pe locul secund.

Chiar dacă situația financiară nu este una extraordinară, gazdele întâlnirii de astăzi vor rămâne și în toamnă pe prima scenă, iar spre finalul sezonului doresc să realizeze o performanță notabilă în Cupa României.

Clujenii s-au calificat în această fază a competiției după ce le-a eliminat pe Balotești, Viitorul II și CSMS Iași. Să nu uităm că CFR n-a mai fost învinsă acasă din data de 1 decembrie, astfel că are șansa ei de a avansa în marea finală. 

Deși la conferința de presă n-a oferit prea multe detalii, este evident faptul că Toni Conceicao va trimite în teren cel mai bun 11 pe care îl are la dispoziție.

Aceasta este practic cea mai importantă partidă pentru clujeni din întreg sezonul, iar jucătorii nu vor să rateze ocazia de a ajunge într-o finală. N-am reușit să aflăm prea multe detalii despre absențe, însă cert este că Guima se află în continuare în perioada de recuperare.

După prestația dezamăgitoare pe care a avut-o în play-off, ASA Târgu Mureș își îndreaptă acum toată atenția spre Cupa României. Oaspeții nu mai au ce să realizeze în actuala ediție de campionat, deoarece nu mai au șanse de a urca foarte mult în clasament.

Aceștia traversează o perioadă extrem de modestă, în care problemele de la club și-au spus cuvântul și în jocul echipei. Se poate observa că deja trupa pregătită de către George Ciorceri a ajuns la o serie de opt meciuri consecutive fără succes, fiind învinsă în patru din precedentele cinci partide disputate departe de casă.

Deși la un moment dat era considerată o echipă care se bazează pe o apărare excelentă, ASA a început să încaseze gol aproape meci de meci, având de altfel probleme mari și în linia de atac. 

Ionuț Balaur a văzut cartonașul roșu în minutul 51 al meciului cu Dinamo și este suspendat. Marius Constantin a acuzat de asemenea unele probleme de ordin medical și nu s-a deplasat cu echipa la Cluj. În rest, tehnicianul oaspeților nu se confruntă cu alte probleme de efectiv și va trimite pe gazon cea mai bună echipă pe care o are la dispoziție.

În cele trei întâlniri directe care au avut loc în actuala stagiune, s-a marcat în total un singur gol. Clujenii par a fi diseară favoriți la victorie, astfel că Târgu Mureș nu s-a mai impus în Gruia din 2010. 

Cele mai citite

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă