13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialJohn Kerry, verificat cu un detector de metale înaintea întâlnirii cu preşedintele...

John Kerry, verificat cu un detector de metale înaintea întâlnirii cu preşedintele egiptean el-Sissi

Personalul de securitate egiptean a folosit marţi după-amiază un detector de metale pentru a-i verifica pe Kerry şi echipa sa, apoi le-a permis să se întâlnească cu preşedintele egiptean Abdel-Fattah el-Sissi, la palatul prezidenţial din Egipt, potrivit agenţiei Reuters, informează Medifax.

După întâlnirea de marţi cu preşedintele egiptean şi alţi oficiali de rang înalt, Kerry a sfidat interdicţia impusă de Agenţia federală pentru aviaţie din SUA (FAA) şi a luat avionul de la Cairo la Tel Aviv, într-un semn al voinţei puternice de a ajuta la încheierea unui armistiţiu în Fâşia Gaza.

Kerry a ajuns la Tel Aviv cu un avion al Forţelor Aeriene, la o zi după ce FAA a interzis zborurile comerciale spre Aeroportul Internaţional Ben Gurion. Interdicţia a fost impusă după ce o rachetă lansată de gruparea palestiniană Hamas a căzut în apropierea aeroportului.

Ministerul israelian al Transporturilor a cerut marţi companiilor aeriene americane şi europene să revină asupra deciziei de a evita statul evreu, insistând că aeroportul Ben Gurion este sigur.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă