10 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialJohn Kerry: Trupele ruseşti se retrag din Ucraina

John Kerry: Trupele ruseşti se retrag din Ucraina

La finalul întâlnirii de la Paris dintre John Kerry şi omologul său rus, Serghei Lavrov, secretarul american de stat a declarat că trupele ruseşti se retrag din Ucraina şi din zona frontalieră, relatează AFP, preluat de Mediafax.

 

 

"Există patru sau cinci criterii principale (de respectat) pentru anularea sancţiunilor, şi anume eliberarea ostaticilor, eliberarea tuturor prizonierilor, retragerea trupelor şi echipamentului, închiderea frontierei şi respectarea graniţei sub egida OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa)", a subliniat Kerry.

Surse din cadrul Departamentului de Stat au anunţat ulterior că John Kerry s-a referit atât la retragerea trupelor din Ucraina, unde Moscova, care dezminte implicarea sa de partea rebelilor ucraineni, nu a recunoscut niciodată că a trimis militari, cât şi din zona rusă a frontierei dintre Ucraina şi Rusia.

Lavrov a încercat să-l convingă pe Kerry că sancţiunile economice reduc speranţele reluării economice în Europa şi tensionează relaţiile dintre Washington şi Bruxelles.

Ministrul rus de Externe l-a acuzat luni pe preşedintele american, Barack Obama, că a "forţat" Uniunea Europeană să adopte sancţiuni împotriva Rusiei. Aceste sancţiuni economice au adus economia rusă pe marginea recesiunii.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, urmează să aibă o întrevedere cu cel ucrainean, Petro Poroşenko, vineri, la Milano.

Cele mai citite

Ciolacu urează românilor “Hristos a Înviat” și prezintă imagini în care arată că a fost la slujba de Înviere

Șeful Guvernului și al PSD, Marcel Ciolacu, le transmite românilor mesajul tradițional, "Hristos a Înviat", însoțit de imagini care atestă că a participat la...

Ce salarii aveau cu adevărat Nicolae și Elena Ceaușescu

Așa cum bine cunoaștem cu toții, până în urmă cu mai bine de trei decenii și jumătate, România s-a aflat sub jugul dictaturii...
Ultima oră
Pe aceeași temă