19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialJohn Kerry și Serghei Lavrov se întâlnesc duminică la Roma

John Kerry și Serghei Lavrov se întâlnesc duminică la Roma

Secretarul de stat american John Kerry și ministrul de externe rus Serghei Lavrov se vor întâlni duminică la Roma, la două zile după ce Congresul SUA a autorizat livrarea de arme către Ucraina, transmite AFP citat de Agerpres.

Departamentul de Stat american, care inițial anunțase că întrevederea Kerry-Lavrov va avea loc luni, a confirmat că întâlnirea se va desfășura duminică, după sosirea secretarului de stat american în capitala Italiei.

''S-a ajuns la un acord ca întâlnirea dintre ministrul de externe Serghei Lavrov și secretarul de stat John Kerry să aibă loc duminică, la Roma'', a confirmat adjunctul șefului diplomației ruse, Serghei Riabkov, citat de Interfax. El a precizat că principalul subiect al celei de-a 17 întâlniri dintre Kerry și Lavrov din acest an va fi situația din Orientul Mijlociu.

Vineri, Departamentul de Stat al SUA a precizat că discuția dintre cei doi oficiali va viza recentele evoluții din Israel, Cisiordania, Ierusalim și restul regiunii Orientului Mijlociu, precum și inițiativele în desfășurare ale ONU.

Kerry și Lavrov vor discuta însă și despre criza din Ucraina, unde separatiștii proruși susținuți de Moscova luptă contra forțelor guvernamentale ucrainene, a spus Marie Harf, purtătoare de cuvânt a diplomației americane.

Întâlnirea miniștrilor de externe american și rus are loc la două zile după ce parlamentarii americani au aprobat o lege care autorizează noi sancțiuni împotriva Rusiei și o creștere a asistenței militare pentru Ucraina, inclusiv a ajutorului letal. Livrarea de arme, solicitată de Kiev, rămâne la latitudinea președintelui SUA, care până acum a aprobat doar furnizarea de asistență non-letală, precum sisteme radar anti-mortieră și ochelari speciali pentru vedere nocturnă.

Legea autorizează însă Washingtonul să consolideze ajutorul militar pentru Ucraina, în special prin intermediul livrărilor de muniții antitanc, drone antitanc, și echipamente de comunicații.

Cele mai citite

METEO. Mai multe județe afectate de vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare Cod galben pentru intensificări ale vântului, valabilă în următoarele ore, pentru nouă județe și Municipiul...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...

VIDEO. Protestele studențești de susținere a Palestinei se intensifică în universități mari din întreaga lume

Mişcarea studenţească împotriva ofensivei israeliene în Fâşia Gaza continuă în întreaga lume: pornind de la campusurile americane şi fiind uneori ţintă a represiunii poliţieneşti, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă