15 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialJerzy Buzek laudă încrederea României în UE

Jerzy Buzek laudă încrederea României în UE

Preşedintele PE, Jerzy Buzek, a participat, vineri, la inaugurarea Spaţiului Public European – un centru de informare pe teme comunitare, ocazie cu care a lăudat modul în care România crede în Uniunea Europeană şi în viitoarul acesteia, subliniind că acesta nu este şi cazul altor state membre.

Jerzy Buzek şi comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, au dezvelit, în incinta Centrului de informare al Comisiei Europene de la Bucureşti, o plachetă cu inscripţia “Spaţiul Public European” şi cu însemnele Uniunii Europene.

În discursul său, preşedintele PE a subliniat că Europa ar trebui să ţină seamă de atitudinea constantă a României privind Uniunea. “Ar trebui să ţinem cont de asta. Sunteţi un popor minunat, unit în diversitate. Sentimentele şi convingerile dumneavoastră sunt foarte importante şi sunt foarte foarte fericit să am oportunitatea să deschid acest Spaţiu al UE şi o să îmi aduc aminte mereu de această zi”, a spus liderul european.

El a invocat importanţa înfiinţării unui astfel de centru de informare privind instituţiile europene, Buzek arătând că promovarea valorilor Uniunii Europene se poate face numai într-un singur mod: prin oferirea de informaţii despre Uniune.

Potrivit afirmaţiilor sale, continentul european este unit în diversitate şi caracterizat printr-o cultură diversă dar unitară, schimburile culturale, lingvistice de idei contribuind la aceasta de-a lungul secolelor.

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş, şi-a declarat satisfacţia, pe de altă parte, că acest centru de informare este un proiect comun al Comisei Europene şi al Parlamentului European. “Cred că este un exemplu în plus că aceste două instituţii, prin excelenţă cu o abordare comunitară, pot să lucreze împreună nu numai la Bruxelles, dar şi în statele membre”, a menţionat Cioloş.

Cele mai citite

90 de minute pe Santiago Bernabeu sunt foarte lungi: Real Madrid-Bayern Munchen 2-1

Real Madrid s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Bayern Munchen cu scorul de 2-1 (0-0), miercuri...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...

Infografic FES România: Evoluția încrederii românilor în Uniunea Europeană, în contextul alegerilor europarlamentare

Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România, a publicat un infografic cu privire la încrederea românilor în Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei, înainte de...
Ultima oră
Pe aceeași temă