18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialJean-Claude Juncker regretă că i-a făcut „ridicoli” pe parlamentarii europeni

Jean-Claude Juncker regretă că i-a făcut „ridicoli” pe parlamentarii europeni

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, regretă că i-a făcut „ridicoli” pe parlamentarii europeni care au lipsit de la o dezbatere în Parlamentul European, potrivit unui purtător de cuvânt, citat de AFP, informează Agerpres.

 Jean Claude-Juncker a izbucnitm marțim în fața unui Parlament European aproape pustiu, în timpul unei dezbateri în sesiune plenară la Strasbourg, consacrată bilanțului președinției malteze a UE, care s-a încheiat la sfârșitul lui iunie.

„Îi salut pe cei care au făcut tot posibilul să fie aici, însă faptul că doar vreo 30 de deputați (din totalul celor 751, n.r.) asistă la această dezbatere demonstrează pe deplin că Parlamentul nu este serios și vreau să spun aceasta astăzi. Parlamentul European este ridicol, foarte ridicol. Sunteți ridicoli. Parlamentul este total ridicol”, a declarat Juncker în fața europarlamentarilor.

 

Ca urmare a declarațiilor președintelui Comisiei Europene, unul dintre purtătorii săi de cuvânt, Alexander Winterstein, a spus, într-o conferință de presă, că „pentru Juncker, această dezbatere este un lucru foarte important”.

„Însă el estimează de asemenea că este regretabil să vadă că un asemenea moment are loc în fața unui Parlament relativ gol. Ceea ce a vrut el să spună ieri este că există se pare o legătură între mărimea țării și numărul de deputați prezenți', a mai spus el.

Întrebat cu privire la o întrevedere pe care Juncker a avut-o marți seara cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, Winterstein a declarat că președintele Comisiei Europene „a regretat alegerea cuvintelor sale”.

„Președintele (Juncker) este un prieten al Parlamentului European. El a fost ales în parlament de patru ori. Uneori, prietenii își spun adevăruri care nu plac atunci când sunt auzite”, a adăugat Winterstein.


Citește și:  VIDEO. Jean-Claude Juncker a criticat prezența scăzută din Parlamentul European: Sunteți ridicoli! Șeful Legislativului i-a cerut să își rectifice limbajul

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a criticat rata mare de absenteism de la ședința plenară de marți de la Strasbourg, transmițându-le eurodeputaților că „sunt ridicoli”.


 

Cele mai citite

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Ambasada britanică prezintă un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, în cinstea Paștelui ortodox

Ambasada Marii Britanii la București a creat un ursuleț Paddington decorat cu simboluri românești, pentru a marca Paștele ortodox. Paddington este o jucărie de pluș...
Ultima oră
Pe aceeași temă