10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialJaroslav Pospisil este campionul Sibiu Open 2013

Jaroslav Pospisil este campionul Sibiu Open 2013

Tenismenul ceh Jaroslav Pospisil a câştigat finala disputată în compania lui Marco Cecchinato şi a devenit campionul Sibiu Open 2013 – prezentat de Carpatica Asig, după ce, în semifinale, l-a eliminat pe campionul din 2012, Adrian Ungur.

Cehul Jaroslav Pospisil, ocupantul locului 328 în ierarhia ATP, înaintea celui mai important turneu din Transilvania şi al doilea din ţară, l-a învins în finala de la Sibiu pe capul de serie numărul 8, italianul Marco Cecchinato. Pospisil a pierdut primul set, scor 6-4, dar a avut tăria să revină în următorul (6-4), în care a schimbat tactica şi l-a plimbat pe Cecchinato dintr-un colţ în celălalt al terenului. În decisiv, cehul s-a impus mult mai lejer în faţa unui tenismen mult mai bine clasat (184 ATP).

În drumul său spre trofeu, Pospisil a trecut atât de favoritul numărul unu al turneului, italianul Filippo Volandri, care s-a accidentat în meciul din sferturi şi a abandonat, cât şi de deţinătorul trofeului, românul din echipa de Cupa Davis, Adrian Ungur.

“Am jucat incredibil, aşa cum o făceam când eram în Top 100. Mă bucur foarte mult pentru acest trofeu, mai ales că nu mai câştigasem un turneu ATP Challenger de la începutul anului 2011. Îl felicit pe Marco (n.a. Cecchinato), este un jucător tânăr, extrem de talentat, care cu siguranţă are un viitor frumos în acest sport. Turneul de la Sibiu mi-a priit, toată lumea a fost prietenoasă şi a făcut tot posibilul să ne asigure toate condiţiile necesare. Ne vedem şi anul viitor”, a declarat Pospisil, după ce a primit trofeul din mâinile primarului Sibiului, Klaus Iohannis.

Pentru succesul de la Sibiu, Jaroslav Pospisil va primi 90 de puncte ATP şi un cec în valoare de 9.200 de euro, în timp ce Marco Cecchinato va încasa 5.400 de euro şi 55 de puncte ATP.

Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă