24 C
București
miercuri, 5 iunie 2024
AcasăSpecialJandarmeria: 18 manifestaţii dedicate Unirii Principatelor Române au fost declarate

Jandarmeria: 18 manifestaţii dedicate Unirii Principatelor Române au fost declarate

18 manifestaţii dedicate Unirii Principatelor Române au fost declarate la nivel naţional, ordinea fiind asigurată de jandarmi, fără a fi luate măsuri speciale, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Florin Hulea, relatează Mediafax

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a spus că cele 18 manifestaţii au fost declarate, însă probabil că vor avea loc şi alte acţiuni publice nedeclarate, precizând că la Iaşi şi Focşani participă un număr mare de persoane.

Hulea a adăugat că, potrivit legislaţiei în vigoare, pentru manifestaţiile dedicate sărbătorilor naţionale nu este necesară declararea prealabilă.

Jandarmii vor asigura ordinea la aceste manifestaţii, fără a fi luate măsuri speciale, a mai spus Hulea, dând asigurări că acţiunile forţelor de ordine se vor desfăşura în spiritul respectului faţă de cetăţeni.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a adăugat că, potrivit legislaţiei, participanţilor la adunările publice le este interzis să aibă arme, explozivi, spray lacrimogen sau alte obiecte care pot fi folosite la violenţă.

Florin Hulea a mai spus că protestele care au avut loc în ultimele zile în Capitală şi în alte localităţi ale ţării s-au încheiat fără incidente notabile, ceea ce înseamnă că populaţia a înţeles apelul Jandarmeriei la proteste paşnice, fără violenţă.

Mii de persoane participă la manifestările de la Iaşi dedicate Unirii Principatelor Române.

La Craiova, în Piaţa “Alexandru Ioan Cuza” au avut loc manifestări dedicate Unirii Principatelor Române, organizate de Prefectura Dolj şi la care au participat aproximativ 300 de persoane.

Şi la Cluj-Napoca au loc ceremonii de marcare a Zilei Unirii Principatelor, în faţa sediului Prefecturii, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, unde au avut loc o slujbă religioasă oficiată de mitropolitul Clujului, IPS Andrei, şi depuneri de coroane de flori din partea unor instituţii publice, partide, asociaţii culturale, Armatei.

În Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, mii de manifestanţi au ieşit în stradă timp de 11 zile, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, a întregului Guvern şi alegeri anticipate. Acţiunile de protest au început vineri 13 ianuarie, la trei zile după ce Raed Arafat şi-a anunţat demisia, şi au continuat chiar şi după revenirea acestuia, marţi 17 ianuarie, în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Cele mai citite

Accident pe DN 1, între un camion și o dubă

Doi bărbaţi au fost răniţi, astăzi, într-un accident rutier produs pe DN 1, în judeţul Prahova în care au fost implicate un camion şi...

Iohannis laudă măsurile privind Mediul luate de România în ultimii ani

Măsurile bune luate în România în ultimii ani în materie de împăduriri, restaurare a terenurilor, combatere a deşertificării şi gestionare a secetei trebuie extinse,...

Încă o țară europeană recunoaște statul Palestina

Parlamentul Sloveniei a votat un decret de recunoaştere a statului Palestina, prin decizia în forţă a coaliţiei de guvernământ care a respins o moţiune...
Ultima oră
Pe aceeași temă