11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialJack Spintecătorul de la Cernavodă

Jack Spintecătorul de la Cernavodă

Odată cu descoperirea părinţilor Gabrielei Mitu măcelăriţi în propia casă şi ascunşi pentru a nu fi găsiţi de rude, cazul Mitu are toate elementele unei crime în serie.

Ceea ce la prima vedere părea un caz de sinucidere în doi la Cernavodă s-a transformat ieri într-o anchetă criminalistică de proporţii la malul mării. Bogdan Mitu, bănuit că şi-a ucis soţia şi pe cei doi socri, a fost dat ieri oficial în urmărire generală. Prietenul acestuia şi alte persoane au fost deja audiate, iar medicii legişti au efectuat necropsia celor două cadavre. George Vasiliuc, minorul pe care familia îl avea în plasament, care susţine că a asistat la sinuciderea soţilor Mitu, a intrat sub protecţia poliţiei şi a fost transferat la un centru specializat. Ieri după-masă, potrivit unor surse neoficiale, suspectul Mitu ar fi fost reţinut de poliţişti, însă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa nu a confirmat acest lucru.

Soţii Elena şi Petre Garoafă, părinţii Gabrielei Mitu, au fost ucişi cu mai multe lovituri de cuţit în zona gâtului şi a feţei. În cazul acestora, modul de operare este asemănător, mai ales că ucigaşul a ascuns-o pe femeie în dulap, respectiv pe bărbat sub un pat, în beci. Până ieri după-amiază criminaliştii nu au prezentat opiniei publice date privind ziua în care au fost ucişi cei doi bătrâni, însă măsurile luate indică faptul că principalul suspect este, la această oră, Bogdan Mitu. Vecinii spun că acesta avea o fire violentă şi că ar fi avut probleme financiare. De asemenea, una dintre ipoteze este că bărbatul suferea de o boală incurabilă, în fază terminală.

Reamintim că acesta împreună cu soţia sa au fost văzuţi pe malul canalului Dunăre-Marea Neagră, de unde s-au aruncat în apă. Scafandrii au recuperat din apă doar corpul femeii. Marţi, socrii bărbatului au fost descoperiţi morţi în casă, iar din spusele sătenilor, victimele nu au mai fost văzute în viaţă încă de luni.

Criminali în serie la malul mării

Poliţiştii şi procurorii constănţeni nu se află la primul caz deosebit de crimă. La începutul anului trecut a fost soluţionat un dosar „greu”: cazul Băhăian. Patru patroni de societăţi comerciale au fost ucişi în stil mafiot la malul mării, iar cei doi ucigaşi împreună cu Sergiu Băhăian au fost arestaţi. În 2006 a fost instrumentat cazul Ştefan Chiper, care a omorât trei oameni cu lovituri de baros în cap, momindu-i în locuinţa sa pe motiv că vrea să le cumpere maşinile. Cadavrele le-a aruncat în Canalul Dunăre -Marea Neagră. La sfârşitul lui 2004, o altă triplă crimă a îngrozit oraşul Mangalia. Albanezul Shyty Blenis i-a omorât cu zeci de lovituri de cuţit pe soţii Ion din localitate, iar pe feţiţa acestora a îngropat-o de vie lângă o pădure.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă