22 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăSpecialISU a descoperit o serie de nereguli la metrou, care pun în...

ISU a descoperit o serie de nereguli la metrou, care pun în pericol călătorii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a descoperit o serie de nereguli în stațiile de metrou, care pun în pericol siguranța cetățenilor.

Potrivit unui comunicat remis redacției, doar în cursul anului 2016, ISU a efectuat trei controale inopinante, care au vizat verificarea căilor de vacuare și a modului de exploatare a instalațiilor electrice. 

Astfel, inspectorii ISU constatat că evacuarea persoanelor este îngreunată de modificări la sistemul de trecere cu turnicheți,  de amplasarea, în anumite zone, a unor spații comerciale, vitrine, lifturi. Totodată, sensul de deschidere al unor uși de acces sau de evacuare se face în sens invers.

Totodată, ISU mai precizează că nicio cale de evacuare nu este marcată prin indicatoare standardizate, iar iluminatul de siguranță nu funcționează corespunzător. Mai mult, nici tablourile electrice aferente scărilor rulante nu sunt marcate.

O altă neregulă vizează amplasarea la suprateran, în imediata apropiere a ieșirilor, a unor construcții provizorii, diverse amenajări sau spații de parcare, care reduc lățimea liberă de circulație a căilor de acces, de evacuare și de intervenție.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență mai precizează că, de la începutul anului, au fost planificate și desfășurate 28 de recunoașteri pe timp de noapte, în stațiile și galeriile de metrou.

„Aceasta este cea de-a doua etapă a procesului de pregătire pentru intervenție. Scopul acestor activități de pregătire vizează protecția populației, călătorilor și a altor categorii de personal care își desfășoară activitatea în incinta rețelei de metrou sau în proximitatea acesteia. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dealul Spirii” București-Ilfov va veni în întâmpinarea SC Metrorex SA, prin consiliere de specialitate, în vederea remedierii acestor deficiențe”, mai spune sursa citată.

În urma celor constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale (șapte avertismente și patru amenzi), în cuantum de 8000 de lei.

Cele mai citite

Când revin elevii în bănci? Calendarul examenelor naționale

Școala începe pe 8 mai, după vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște pentru creștinii ortodocși, conform calendarului anului școlar 2023-2024. Cursurile din modulul 5...

VIDEO. Real Madrid, campioană pentru a 36-a oară în La Liga

Real Madrid a cucerit titlul în La Liga în mod matematic, după ce a obținut o victorie zdrobitoare împotriva echipei Cadiz, cu scorul de...

Președintele Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, la Washington

Președintele Klaus Iohannis va fi decorat de Atlantic Council, într-o ceremonie care se va desfășura la Washington, în ziua de 8 mai 2024. Președintele Iohannis...
Ultima oră
Pe aceeași temă