12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialIsraelul nu pune capăt blocadei din Gaza şi repatriază familiile personalului său...

Israelul nu pune capăt blocadei din Gaza şi repatriază familiile personalului său diplomatic de la Ankara

Israelul a respins marţi noapte apelurile internaţionale de a pune capăt blocadei navale vizând Gaza după moartea a cel puţin nouă activişti în timpul raidului asupra convoiului umanitar, a declarat premierul Benjamin Netanyahu, citat de NewsIn.

“Este important de înţeles că această (blocadă – n.red.) este esenţială pentru apăra securitatea Israelului şi dreptul său de a se apăra singur”, a spus şeful Guvernului la o reuniune specială a cabinetului.

Gaza este “un stat terorist sponsorizat de Iran” şi este vitală împiedicarea intrării de arme acolo, atât pe mare, cât şi pe pământ sau prin aer, a adăugat el.

Netanyahu a admis că sunt transportate arme prin tunelele din Gaza, dar a subliniat că există o mare diferenţă între acea cantitate şi cantitatea care poate fi adusă dacă se permite accesul cargourilor necontrolate.

“Deschiderea unei rute (navale – n.red.) către Gaza ar fi o ameninţare imensă pentru securitatea cetăţenilor noştri. De aceea insistăm asupra menţinerii blocadei şi examinării vaselor”, în pofida presiunilor şi criticilor internaţionale, a explicat premierul.

Israelul a început să repatrieze familiile personalului său diplomatic de la Ankara, a anunţat miercuri dimineaţă postul public israelian de radio, citat de AFP.

 

Potrivit postului de radio, care a citat sub protecţia anonimatului un oficial israelian de rang înalt, această măsură vizează aproximativ 50 de persoane care au legături familiale cu personalul Consulatului şi Ambasadei Israelului în Ankara.

Oficialul a precizat, de asemenea, că nu se pune, pentru moment, problema unei ruperi a legăturilor diplomatice între cele două ţări.

Surse din Guvern au dat asigurări că ancheta forţelor armate, pe care Israelul o desfăşoară după astfel de incidente, îndeplineşte cele mai înalte standarde de anchetă dintr-o ţară democratică.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă