18.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialISRAEL. Avioane militare israeliene au atacat obiective din Fâşia Gaza

ISRAEL. Avioane militare israeliene au atacat obiective din Fâşia Gaza

Aviaţia militară israeliană a atacat, miercuri seară, poziţii ale mişcării islamiste Hamas şi ale Jihadului Islamic din Fâşia Gaza, după ce aproximativ 70 de rachete au fost lansate spre sudul Israelului, afirmă surse citate de ziarul Haaretz, informează Mediafax.

Potrivit unor surse palestiniene citate de site-ul Ynetnews, raidurile aeriene au vizat obiective militare din nordul şi sudul Fâşiei Gaza, teritoriu palestinian aflat sub conducerea mişcării islamiste Hamas.

Printre obiectivele atacate se numără un poligon de antrenament al Brigăzilor Al-Qods, aripa militară a Jihadului Islamic.

În urmă cu câteva ore, premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a promis o ripostă “foarte puternică” după atacurile cu rachete, în timp ce ministrul de Externe, Avigdor Lieberman, a ameninţat cu ocuparea Fâşiei Gaza.

“Continuăm să îi lovim pe cei care ne fac rău, vom acţiona foarte puternic”, a spus Benjamin Netanyahu, citat de AFP.

“După atacuri de o asemenea amploare, nu există o alternativă la o reocupare completă a Fâşiei Gaza”, a declarat Avigdor Lieberman.

Conform ziarului Haaretz, aproximativ 70 de rachete au fost lansate miercuri din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, atacurile fiind revendicate de Brigăzile Al-Qods, aripa militară a organizaţiei radicale palestiniene Jihadul Islamic.

Cele mai citite

Studiu. Românii își propun să arunce mai puțină mâncare

Șapte din zece români își propun să arunce mai puțină mâncare la gunoi, relevă cel mai recent studiu realizat de Reveal Marketing Research în...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...
Ultima oră
Pe aceeași temă