-1 C
București
luni, 24 ianuarie 2022
AcasăSpecialIrinel Popescu acuză că dosarul lui de mită este o făcătură a...

Irinel Popescu acuză că dosarul lui de mită este o făcătură a DNA

Irinel Popescu, directorul Centrului de Chirurgie Generală şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti, susţine că dosarul în care este acuzat că ar fi promis o mită de 100.000 de euro anchetatorilor reprezintă „o înscenare pusă la punct extrem de minuţios de către reprezentanţii DNA”.

Afirmaţia sa vine în contextul în care, miercuri, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că a dispus trimiterea în judecată a medicului Irinel Popescu într-un dosar în care este acuzat de dare de mită, după ce ar fi promis că va oferi suma de 100.000 euro organelor de urmărire penală din cadrul DNA, învestite cu instrumentarea şi soluţionarea unor cauze în care acesta ar fi fost vizat, pentru a se dispune măsuri procesuale favorabile lui (în ceea ce priveşte aplicarea unor măsuri asigurătorii) şi în final soluţii de netrimitere în judecată.

Medicul Irinel Popescu precizează, într-un comunicat că situaţia prezentată mass-media este „trunchiată, contrară realităţii, menită doar să inducă în eroare opinia publică”, relatează agerpres.ro.

„În realitate, dosarul ce a făcut obiectul acestui comunicat reprezintă o înscenare pusă la punct extrem de minuţios de către reprezentanţii DNA, fiind relevant ca opinia publică şi reprezentanţii mass-media să cunoască faptul că subsemnatul nu am promis, nu am oferit şi nici nu am dat vreunei persoane o sumă de bani sau alte foloase, pentru a obţine soluţii favorabile în dosarele aflate în instrumentarea organelor de urmărire penală”, arată Irinel Popescu.

Irinel Popescu acuză că dosarul de mită al DNA este o înscenare după un dosar închis

El mai susţine că dosarul a fost deschis după ce în cauza în care era cercetat (redeschisă după ce se dispusese de către un procuror DNA o soluţie de neîncepere a urmăririi penale faţă de el) „toţi experţii, inclusiv expertul DNA, au concluzionat” că, în calitate de preşedinte al CNAS, a respectat „întocmai legea, iar alegaţiile privind presupusa faptă de abuz în serviciu erau vădit nefondate”. „Desigur, pentru că nu a convenit acuzării, expertiza a fost anulată, iar subsemnatului i s-a realizat această înscenare”, afirmă medicul.

„Este regretabilă toată această campanie concertată de discreditare a valorilor româneşti din medii precum educaţional, cultural, medical, juridic, academic şamd., sau a mediului de afaceri cu capital românesc. Este regretabil că, în Romania anului 2021, în anumite cauze, unicul scop al procesului penal, respectiv aflarea adevărului într-o cauză penală, este deturnat în favoarea unor interese obscure ce nu au corespondent în valorile unui stat democratic”, declară medicul Irinel Popescu.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mica Unire: Mesajul Patriarhului Daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a afirmat luni că sărbătoarea Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie 1859, evidenţiază importanţa unităţii şi a demnităţii noastre naţionale,...
00:01:15

UE nu intenționează să evacueze familiile diplomaților din Ucraina

Șeful pentru politică externă, Josep Borrell, a declarat că UE nu intenționează să evacueze familiile diplomaților din Ucraina, momentan. Comentariul oficialului vine după anunțul...

Criza din Ucraina, o luptă pentru viitoarea ordine mondială

Pentru Rusia și China, criza din Ucraina face parte dintr-o luptă de reducere a puterii americane, potrivit unei analize publicate de Financial Times. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă