22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialVictorie contra Statului Islamic: Orașul Ramadi, scos de sub teroarea islamiștilor

Victorie contra Statului Islamic: Orașul Ramadi, scos de sub teroarea islamiștilor

Armata irakiană a anunţat, luni, că oraşul Ramadi a fost recuperat de sub controlul militanţilor grupării teroriste Stat Islamic, iar drapelul Iakului a fost arborat pe complexul guvernamental, potrivit BBC News, citat de Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, brigadierul Yahya Rasul, victoria forţelor irakiene este “epică”. Cu toate acestea, unele rapoarte arată că  în oraş încă mai există militanţi SI. 

Forţele guvernamentale irakiene, susţinute de raiduri ale coaliţiei conduse de SUA, au luptat câteva săptămâni pentru a recuceri oraşul predominant sunnit. Ramadi a fost cucerit de gruparea Stat Islamic în luna mai, într-o înfrângere stânjenitoare pentru armata irakiană.

Citeşte şi:  Statul Islamic, alungat din oraşul irakian Ramadi

Armata irakiană a anunţat, duminică, preluarea controlului asupra sediului Guvernului provincial de la Ramadi, ultimul bastion al organizaţiei jihadiste Statul Islamic (SI), situat la aproximativ 130 de kilometri vest de Bagdad.

Toţi combatanţii SI au părăsit complexul guvernamental, încercuit, şi “nu mai opun nicio rezistenţă”, declara Sabah al-Numan, un purtător de cuvânt al forţelor irakiene antiteroriste de elită. Însă zona trebuie curăţată de mine şi capcane explozive, instalate de SI, înainte ca trupele irakiene să poată intra, preciza el.

Ajutate de raidurile coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, forţele antiteroriste de elită din cadrul armatei irakiene au pătruns relativ uşor, marţi, în centrul oraşului Ramadi. Înaintarea le-a fost însă încetinită, în ultimele zile, de către dispozitive explozive, lunetişti şi atacatori sinucigaşi jihadişti.

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Momente de groază pentru Novak Djokovic. Tenisemnul a fost lovit în cap cu o sticlă

Novak Djokovic, în vârstă de 36 de ani și clasat pe primul loc în clasamentul ATP, a întâmpinat o situație neplăcută după ce s-a...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă