30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialIrak: Cel puţin 53 de morţi, în mai multe atentate împotriva şiiţilor

Irak: Cel puţin 53 de morţi, în mai multe atentate împotriva şiiţilor

Mai multe atentate împotriva şiiţilor au fost comise astăzi în Irak, provocând moartea a cel puţin 53 de persoane, au anunţat surse oficiale irakiene, citate de AFP, relatează Mediafax.

O serie de explozii produse în mai multe cartiere şiite din nordul Bagdadului au provocat, joi dimineaţa, moartea a 23 de persoane şi rănirea altor 66, au anunţat oficiali din cadrul ministerelor de Interne şi al Apărării.

Două atentate cu maşină-capcană au provocat moartea a cel puţin 14 persoane şi rănirea altor 31 în cartierul Kazimiya. În Sadr City, o motocicletă-capcană a explodat în apropierea unui grup de muncitori care aşteptau oferte de lucru, provocând moareta a şapte persoane şi rănirea altor 20. La scurt timp, două bombe amplasate la marginea drumului au explodat în apropierea spitalului unde erau transportaţi răniţii provocând moartea a două persoane şi rănirea altor 15.

Pe de altă parte, 30 de persoane au fost ucise şi 72 rănite, într-un atentat care a vizat joi un grup de pelerini şiiţi în apropiere de Nassiriya, în sudul Irakului, conform site-ului oficial al provinciei Zi Qar.

“Un atentat a fost comis de un kamikaze care purta o centură cu explozibil, vizând un loc pentru pelerini (…). El a ucis 30 de persoane, între care un locotenent de armată, şi a rănit alte 72”, a precizat site-ul.

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă