11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialiPhone 4 la fel de ieftin ca alte smartphone-uri

iPhone 4 la fel de ieftin ca alte smartphone-uri

Cosmote şi Vodafone au lansat în această seară terminalul iPhone 4, ambii operatori venind cu oferte atrăgătoare, care îi pot îmbia chiar şi pe cei ai concurenţei.

Cosmote şi-a programat lansarea pentru ora 22:00 în magazinul său de pe bulevardul Magheru, în timp ce Vodafone a început să comercializeze telefonul de la miezul nopţii, lansarea oficială fiind făcută într-un magazin de pe acelaşi bulevard bucureştean.

Pe lângă ziariştii invitaţi la lansare, magazinele – destul de mici pentru un asemenea eveniment – s-au umplut foarte mult de lume, unii „gură cască”, alţii cu banii la purtător şi interesaţi să-şi prelungească contractele actuale pentru a beneficia de un preţ mai mic la abonament.

La magazinul Vodafone am întâlnit-o şi pe actriţa Ada Condeescu, cea care a jucat rolul principal feminin în „Eu când vreau să fluier, fluier”. „Venisem ieri la shop să-mi iau un telefon nou şi mi-au zis să vin azi că lansează iPhone 4. Şi iată-mă!”, a spus râzând actriţa.

La Cosmote, imaginea ultimelor reclame Germanos + Cosmote, Daniel Buzdugan, a fost amfitrionul serii, în timp ce la Vodafone, cei doi adolescenţi din „Maximia” – Ioana Blaj şi Paul Ipate au înmânat primul iPhone 4 achiziţionat.

La Vodafone, preţul terminalului începe de la 99 euro (versiunea iPhone 4 de 16GB împreună cu un abonament de 59 euro/lună) şi ajunge la 499 euro (versiune iPhone 4 de 32GB, la un abonament de 19 euro/lună).

Întrebat care este preţul terminalului la liber, Karsten Wildberger, Chief Commercial Officer (Consumer Unit) la Vodafone România, a spus că nu poate oferi un preţ deoarece telefonul se va comercializa doar cu abonament. Wildberger este contrazis chiar de oferta din magazinul online al Vodafone, unde telefonul poate fi achiziţionat fără abonament pentru 689 euro (versiunea de 16GB) sau 809 euro (versiunea de 32GB).

Oficiali ai Vodafone au mai spus că momentan vânzarea se va face doar în 25 de magazine proprii şi pe site-ul vodafone.ro. Motivul este că stocurile nu sunt foarte generoase la nivel mondial, iar cererea este foarte mare.

La Cosmote, preţul cel mai mic este de aproximativ 172 euro, pentru modelul de 16GB cu un abonament de 48,36 euro/lună (contract de 24 luni), în timp ce la aproximativ 623 euro se comercializează modelul de 32GB împreună cu un abonament de 18,60 euro/lună (contract de 12 luni).

Abonamentele cele mai ieftine

Clienţii care optează pentru achiziţionarea terminalului din magazinele Cosmote, au la dispoziţie trei abonamente dedicate. Cel mai ieftin costă 18,60 euro/lună şi include 110 minute naţionale şi internaţionale (zona 1), câte 1000 de minute şi SMS-uri în reţea, 110 MMS-uri în reţea şi un trafic de date de 1GB. Pentru acest abonament, cel mai ieftin iPhone este cel de 16GB, care costă aproximativ 409 euro pentru cei care semnează un contract pe 24 de luni. Modelul de 32GB este cu aproximativ 100 euro mai scump.

În plus, pentru cei care se portează din altă reţea şi optează pentru abonamentele dedicate iPhone 4, Cosmote oferă trei opţiuni suplimentare cu minute naţionale şi în reţea, plus mesaje scrise în reţea, valabile gratuit pentru primele 12 luni de contract. De exemplu, la abonemantul Cosmote Discover (18,60 euro/lună) utilizatorul va beneficia de 120 minute naţionale şi internaţionale, plus alte 1000 de minute şi mesaje scrise în reţea, lunar. Numărul de minute şi mesaje creşte progresiv cu valoarea abonamentului ales.

La Vodafone, unde lipseşte opţiunea de a încheia un contract pe 12 luni, utilizatorul poate opta pentru un abonament de 19 euro/lună care include 100 minute naţionale, 1000 de minute în reţea, 1000 de SMS-uri în reţea, 50 MMS-uri naţionale şi 500MB trafic de internet pe mobil. iPhone 4 cu memorie de 16GB costă 399 euro pentru acest tip de abonament, în timp ce modelul cu 32GB costă 499 euro.

Puteţi alege şi alte abonamente

Dacă planurile tarifare create special pentru iPhone 4 nu sunt pe placul dumneavoastră, companiile vă oferă posibilitatea de a alege şi alte abonamente. De exemplu, cu Vodafone Complet 1000 Internet pe mobil Extra, utilizatorul beneficiază de un preţ de 399 euro pentru iPhone 4 16GB şi are incluse 150 minute naţionale, 1000 minute în reţea şi 1GB pentru trafic de date la un abonament de 24 euro/lună.

Orange, primul operator cu iPhone 4

Orange a fost primul operator de telefonie mobilă care a adus iPhone-ul în România, în urmă cu puţin mai mult de doi ani. De asemenea, compania a fost prima care a adus modelul iPhone 4 în ţara noastră în urmă cu câteva luni.

Abonamentul Panteră pentru iPhone include 200 minute naţionale, 1200 minute în reţea, 900 SMS-uri în reţea, 50 MMS-uri naţionale şi trafic nelimitat pentru internet pe mobil, iar taxa lunară este de 29 euro/lună.

Pentru cei care încheie contractul pe doi ani, preţul terminalului cu 16GB este de 219 euro, în timp ce modelul cu 32GB costă 319 euro.  

Toate preţurile includ TVA. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă