13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăSpecialIonel Manaila, scos basma curata

Ionel Manaila, scos basma curata

» Fostul director al Casei de Pensii Alba a fost scos de sub urmarire penala.

»  Ionel Manaila a fost cercetat de DNA – Serviciul Teritorial Alba in legatura cu achizitionarea noului sediu al institutiei.

Fostul director al casei de Pensii Alba, Ionel Mihaila, a fost scos de sub urmarire penala in dosarul intocmit de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la achizitionarea noului sediu al institutiei. Mihaila a primit, insa, o amenda administrativa in valoare de 1.000 de lei si a fost obligat sa plateasca 900 de lei cheltuieli de judecata.
Mihaila, in prezent consilier in cadrul Casei de Pensii Alba, a declarat ca va da in judecata Minis-terul Muncii, Familiei si Solidaritatii de sanse pentru a reveni in fruntea institutiei, imediat ce va expira perioada de sase luni pe cat a fost suspendat. El a fost suspendat in octombrie 2008, la recomandarea Comisiei de disciplina din cadrul Ministerului Muncii.
La scurt timp, la conducerea Casei de Pensii Alba a fost numit director interimar, Dan Suciu. Recent, ca urmare a protocolului PD-L – PSD de la nivel local, pentru sefia institutiei social-democratii l-au propus pe Alexandru Retegan.

Procurorii DNA au inceput verificarile in cazul achizitionarii sediului Casei de Pensii Alba la sesizarea Curtii de Conturi care a efectuat un control financiar la Casa de Pensii Alba. Noul sediu a fost achizitionat in decembrie 2006 cu suma de 4.250.000 lei (1,25 milioane euro). Desi banii au fost achitati integral in avans, mutarea efectiva s-a produs de-abia cateva luni mai tarziu, intrucat cladirea avea mari probleme in ceea ce priveste calitatea lucrarilor de finisare. La acea vreme fosta cladire a CJP Alba fusese retrocedata fostilor proprietari. Acestia din urma au dorit si ei sa vanda spatiul catre CJP Alba pentru suma de 2.110.956 lei (597.700 euro). Conducerea CJP Alba a preferat, insa, oferta prezentata de o firma privata de constructii, mai scumpa de circa doua ori. Fostul director a mai spus ca si daca va fi repus in functie intentioneaza sa-si dea ulterior demisia, iar demersul sau este strict unul care urmareste reabilitarea imaginii sale publice. Mihaila intentioneaza sa ceara in justitie si drepturile banesti aferente perioadei cat a fost suspendat din functia de director.

Cele mai citite

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă