17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialIon Crăciun: Arbitrajul de la Roman a fost o ruşine!

Ion Crăciun: Arbitrajul de la Roman a fost o ruşine!

CSM Roman – CSU Neptun, scor 28-24, n-ar fi trebuit să fie un meci cu scandal. Gazdele, bine ancorate în partea superioară a clasamentului, erau favorite clare în faţa constănţencelor, astfel că scorul final nu pare unul tocmai ieşit din comun. Desfăşurarea ostilităţilor, însă, a fost una care a dus la reacţii dure din partea delegaţiei venite de pe litoral, arbitrajul fiind considerat cel puţin comic.

„Am fost dezavantajaţi clar, mai ales în partea a doua a jocului. Eu personal am sesizat anumite tendinţe şi în prima repriză, dar pentru că scorul de pe tabelă ne era avantajos, am preferat să tac din gură. După pauză însă a fost o ruşine. Fetele au ieşit plângând de pe teren şi unele mi-au spus din timpul jocului că nu au cum să câştige o asemenea partidă, cu o asemenea manieră de arbitraj”, ne-a declarat tehnicianul echipei de pe litoral, Ion Crăciun.

Acesta acuză multe decizii anapoda ale brigăzii care a condus partida, formată din mureşenii Nacu şi Rucoi, decizii care au schimbat soarta disputei, una pozitivă pentru CSU Neptun. „Nu vreau să cred atceva legat de acest meci, decât că cei doi arbitri nu sunt de nivelul Ligii Naţionale. Vinovaţi pentru eşec sunt, în egală măsură cu cei doi, şi cei care i-au delegat la meci. N-am văzut atâtea greşeli împotriva unei singure echipe de foarte mult timp, şi asta face ca misiunea nostră să fie din ce în ce mai grea în primul eşalon. Nu vreau ca echipa mea să fie folosită pentru experimente legate de arbitraj şi mai ales asemenea experimente. Cei doi nu sunt nişte tineri care abia calcă în arbitraj, dar nici valoare de prima ligă nu par să aibă. Am avut dubii legate de ei încă din momentul delegării, pentru că îi mai văzusem la un meci de divizie secundă, iar ceea ce s-a întâmplat în teren mi-a dat dreptate. Dacă nu mai suntem doriţi în handbal, să ni se spună”, a continuat antrenorul.

Probleme mari la meciurile Neptunului

Reacţia lui Ion Crăciun vine după o serie de meciuri bune şi foarte bune ale elevelor sale, meciuri în care s-au obţinut două victorii şi un egal, iar jocul prestat a fost peste turul campionatului. Din păcate, abitrajul a fost subiect de discuţie şi la Ploieşti, o partidă în care CSU a fost egalată după expirarea timpului regulamentar şi după o fază în care brigada de arbitri a închis ochii la o infracţiune comisă anterior pe semicercul gazdelor.

SPECIALISTUL

Un antrenor frustrat

„E frustrant să vezi că munca ta din teren este distrusă de asemenea decizii. Am avut şi alte meciuri în care arbitrajul a fost de cascadorii râsului. La Ploieşti ne-a fost adus şi observator şi tot degeaba, că brigada de la centru a făcut tot ce a vrut. Înainte de golul egalizator, primit cum a fost primit, una dintre fetele mele a fost zdrobită de o adversară pe semicercul lor şi în loc de 9 metri şi eliminare, mingea a ajuns la prahovence. S-au întâmplat multe lucruri şi atunci şi nu le pot uita uşor”, a punctat Ion Crăciun.

Cele mai citite

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

MAE, despre secțiile de votare deschisse în străinătate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) organizează, prin Misiunile Diplomatice şi Oficiile Consulare ale României în străinătate, 915 secţii de votare în străinătate la alegerile europarlamentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă