12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialInvestitii masive la Iasi

Investitii masive la Iasi

Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a anuntat faptul ca municipalitatea ieseana a castigat locul II in cadrul proiectului Civitas Plus – Arhimede, privind obtinerea unei finantari nerambursabile pentru modernizarea transportului urban. Cererea a fost depusa alaturi de alte cinci orase din tara pentru obtinerea unui grant in vederea modernizarii transportului public din Iasi. "Am primit o veste buna astazi (ieri – n.r.). Am obtinut locul doi la finantare in cadrul proiectului Archimedes al programului Civitas Plus. Acesta a inceput in decembrie 2006, iar 28 iunie 2007 a fost data-limita de inscriere. Suma totala de finantare era de 128 milioane euro. Iasiului ii revin aproximativ sase milioane euro, care vor fi investiti in modernizarea transportului urban pe ruta Agronomie – Tudor Vladimirescu", a declarat primarul Gheorghe Nichita. Acesta a adaugat ca municipiul Iasi a facut parte dintr-un consortiu in care au mai fost Alborg (Danemarca), Brington (Marea Britanie), San Sebastian (Spania), Monza (Italia) si Usti nad Labem (Republica Ceha).
Sistem special de tichetare
"Beneficiari vor fi elevii si studentii care vor avea un sistem special de tichetare, unul de semaforizare, precum si construirea unei benzi speciale pentru biciclisti. La orele de varf se vor pune autobuze speciale. Panouri de informare si un sistem automat de afisare a graficului sunt alte masuri care vor fi luate", a adaugat Nichita. Pentru acest proiect, primaria a apelat la un consultant extern, plata pentru acesta fiind suportata de catre toate institutiile implicate.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă