10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialInvestiţie pentru bătrâni, la Constanţa

Investiţie pentru bătrâni, la Constanţa

Căminul pentru persoane vârstnice din municipiul Constanţa va intra într-un proces de reabilitarea urmând să fie mărită capacitatea acestuia cu încă aproximativ 50 de locuri.  Practic, actuala clădire se va extinde cu un copr nou, cu nivel de înălţime P+2, cu funcţiune de camere de cazare, cabinete medicale, spaţiu administrativ, spaţiu de depozitare şi un spaţiu de socializare sau de festivităţi pentru persoanele cazate în cămin şi invitaţii acestora. De asemenea, va avea loc şi mărirea capacităţii de cazare a persoanelor vârstnice prin amenajarea a 14 camere de cazare în corpul nou construit, precum şi 10 camere obţinute prin reamenajarea spaţiilor destinate în prezent pentru activităţi administrative şi cabinete medicale. 250 de persoane vârstnice cazate în cămin vor beneficia de servicii sociale de calitate şi 48 de persoane vârstnice vor beneficia de un loc de cazare în cămin. În total 298 de persoane vârstnice vor beneficia de servicii medicale de calitate.

Primarul Radu Mazăre, prezent ieri la începerea lucrărilor, susţine că municipalitatea foloseşte bani europeni nu numai pentru turismul, ci şi pentru nevoile constănţenilor. “Banii europeni pe care oraşul îi accesează nu merg doar în scopul susţinerii turismului. Dacă am deschis până acum fel de fel de lucrări pe bani europeni care sunt ca suport pentru infrastructura de turism, după cum bine vedeţi nu i-am gândit numai către această destinaţie, ei au destinaţii inclusiv pentru nevoile constănţenilor. Inutil să vă mai spus şi ştie toată lumea că eu sunt aplecat şi am aşa o slăbiciune şi aşa am fost educat să am grijă de oamenii în vârstă şi neputincioşi pentru că cei în vârstă sunt neputincioşi. Întotdeauna au fost mai multe solicitări de locuri în căminul de bătrâni”, a spus Mazăre. Lucrările la acest proiect vor fi încheiate în primăvara anului viitor.

Primarul Constanţei a mai anunţat că tot anul viitor va începe construcţia unui nou cămin de bătrâni, care va avea o capacitate de 50 de camere.

În prezent aproximativ 300 de persoane sunt pe listă pentru a obţine un loc în căminul de bătrâni, iar costul cazării pentru o singură persoană, pe lună, se ridică la 400 de lei.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă