8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialMircea Geoana, acuzat ca a furat banii de campanie ai PSD

Mircea Geoana, acuzat ca a furat banii de campanie ai PSD

Mircea Geoana, candidatul PSD la presedintia Romaniei, a furat zeci de milioane de euro din banii stransi de acest partid pentru actuala campanie electorala, sustinea jurnalistul Bogdan Chirieac intr-o discutie cu presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Catalin Macovei. "Geoana stie ca n-are nici o sansa si atunci toti banii pe care i-a strans, si a strans cateva zeci de milioane, ii duce la soacra-sa. N-ai vazut asa ceva. Batrane, n-a platit pe nimeni!", afirma intr-o inregistrare audio publicata ieri de cotidianul Curentul.
Catalin Macovei: De ce ii duce?
Bogdan Chirieac: Daca tot pierde alegerile…
C.M.: Si nu tipa lumea: "Bai, ti-am dat banii, ce faci?"
B.C.: Asta se intampla. Dar Geoana e un fenomen! Sa f..i cel mai mare partid comunist, cel mai mare partid din Romania, care-i partidul comunist, numai pentru bani. Deci ai vandut locurile-n Parlament, ai vandut locurile in ministere, ti-ai luat banul, batrane. si frate, ai strans bani. Ai luat cu sapte maini.

Bogdan Chirieac nu contesta cele afirmate in inregistrare, dar raspunde ca nu erau informatii concrete, ci numai zvonuri. "Eu credeam ca am o discutie intre prieteni (cu Catalin Macovei – n.r.) si aveam de-a face cu barfe si rautati care circulau si prin redactii, si prin mediile politice." Jurnalistul crede ca la mijloc este o manipulare electorala, pentru ca din respectiva convorbire ar lipsi o parte importanta. "Am eu o intrebare: de ce apare barfa despre Geoana, dar nu apare ce-am spus despre finantarea campaniei electorale a domnului Basescu Traian si a doamnei Elena Basescu? Poate fiindca la Geoana nu s-a confirmat si la Basescu – da? si atunci, daca nu s-a confirmat la Geoana, l-au dat pe Geoana in presa?"

Bogdan Chirieac a refuzat sa ne explice insa ce anume a spus despre actualul presedinte al Romaniei. "Acestea sunt discutii pe care le-am avut in privat. Apoi, in orice redactie de ziar exista astfel de discutii. Problema este de ce inregistrezi asa ceva si dai in spatiul public?", a replicat analistul. Presedintele PSD, Mircea Geoana, nu a putut fi contactat ieri pentru a exprima o reactie asupra acestor acuzatii. Purtatorul de cuvant al staff-ului sau de campanie, Victor Ponta, a refuzat orice discutie pe acest subiect. "Nimeni de la PSD nu se coboara la a comenta asa ceva", a mentionat Victor Ponta.

Stenograma publicata ieri de "Curentul" reprezinta a treia inregistrare audio a discutiilor pe care presedintele ANI le-a avut cu jurnalistii Bogdan Chirieac si Sorin Rosca Stanescu. Cei doi din urma sunt acuzati ca ar fi incercat sa-l santajeze pe primul pentru a obtine informatii compromitatoare despre eventualele conturi din strainatate ale liderilor PDL Vasile Blaga, Adriean Videanu si Radu Berceanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă