18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi directori de la Brasov arestati in dosarul "Electrica Banat"

Doi directori de la Brasov arestati in dosarul “Electrica Banat”

La Judecatoria Brasov s-a desfasurat una din cele mai lungi sedinte de judecata din ultimul timp, magistratii dand sentinta de arestare a doi directori de la Sucursala de Intretinere si Servicii Energetice (SISE) Brasov aproape de miezul noptii.

Astfel, Constantin Juganaru, fost director general al sucursalei, si Gheroghe Puscasiu, director economic, sunt acuzati in celebrul dosar “Electrica Banat” ca au adus un prejudiciu societatii de aproximativ 200 miliarde de lei vechi in urma achizitionarii unor piese si componente electronice de calitate slaba de la Vasile Cojocaru.
Instanta brasoveana a audiat noua persoane, dar masura arestarii preventive a fost luata doar pentru cei doi fosti directori. In dosarul “Electrica Banat” sunt cercetate aproximativ 60 de persoane din care aproape 30 se afla deja in arest.
Procurorul-sef al DNA (fost PNA), Valentin Selaru, a declarat ca masura arestarii preventive impotriva celor doi directori s-a impus deoarece in timpul audierilor, care au fost facute pe parcursul a catorva saptamani, acestia au incercat sa distruga o parte din probele care ii incriminau. Cei doi arestati, atat prin avocatii lor, cat si direct, isi sustin nevinovatia in fata instantei de judecata.
La randul lor, procurorii DNA sustin ca exista o serie de probe care ii incrimineaza pe directorii in cauza. Constantin Juganaru ar fi primit aproximativ 4,5 miliarde de lei noi si un autoturism drept mita, iar Gheorghe Puscasiu 500 milioane de lei vechi. Intreaga paguba produsa nu se cunoaste in totalitate, existand pana in prezent doar o evaluare a acesteia la peste 200 miliarde lei vechi. Cei doi vor sta 29 de zile in arestul IJP Brasov, dar in acest timp pot face si apel impotriva masurii arestarii preventive. Dosarul “Electrica Banat” se afla in faza de cercetare de mai multe luni, de acesta ocupandu-se mai multe sectii ale DNA din tara.

Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă