18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAlexandru Diaconescu refuza orice declaratie

Alexandru Diaconescu refuza orice declaratie

La Judecatoria Brasov a avut loc ieri un nou termen in procesul in care este judecat Alexandru Diaconescu, acuzat ca a ucis doua farmaciste din oras in luna decembrie a anului trecut. Atat aparatorii inculpatului, cat si acesta din urma au sustinut ca “dosarul de la Brasov se afla in lucru la Inalta Curte de Casatie si Justitie deoarece s-a solicitat instantei supreme stramutarea procesului”. Avocatii au mentionat ca judecarea procesului la instanta brasoveana nu se poate face din cauza presiunilor pe care le exercita presa asupra cazului. ICCJ urmeaza sa decida in data de 24 august unde se va desfasura procesul lui Alexandru Diaconescu. Pana la acest termen, magistratii din cadrul Judecatoriei au dorit sa-l audieze pe Alexandru Diaconescu, insa acesta s-a multumit sa declare ca nici macar nu stie in ce loc se afla farmacia din orasul Brasov unde au fost ucise cele doua femei, iar daca rezultatul ADN poate apartine a inca 500 de persoane, atunci si acestea sa fie arestate.
In schimb, a fost audiat sotul uneia dintre victime, Dan Cistian. Acesta a relatat judecatorilor, cu lux de amanunte, tot ceea ce stia despre dublul asasinat si modul in care le-a gasit pe cele doua victime. In acelasi timp, acesta s-a constituit si parte civila in proces, in timp ce pentru cealalta victima, Draga Susan, urmasii acesteia nu s-au constituit parte. Reamintim ca Elena Cistian si Draga Susan au fost asasinate in farmacia in care lucrau, in jurul orei 20.00, prin impuscare in cap cu o arma atipica, in data de 6 decembrie 2004, iar o clienta a fost cea care a alertat politia. In acest timp, la locul dublului asasinat a sosit si sotul uneia dintre victime, Dan Cistian, care a incercat sa acorde primul ajutor.
Principalul suspect a fost gasit in urma unei informatii primite de la un informator al Politiei, iar probele impotriva lui Alexandru Diaconescu au fost adunate dupa retinerea acestuia. Singura proba solida in acest caz este o expertiza ADN, dar aceasta nu este atat de concludenta incat sa-l stabileasca, ca sigur, pe autor in persoana lui Diaconescu.
In mod curios, instanta de judecata de la Brasov nu a tinut cont de cererea de stramutare a procesului si a continuat judecarea dosarului. Acest fapt a fost comunicat magistratilor de catre avocatii celui acuzat.
Urmeaza ca Inalta Curte de Casatie si Justitie sa stabileasca unde va fi judecat acest proces, iar pana atunci inculpatul ramane incarcerat la Penitenciarul Codlea. Asupra sa planeaza prezumtia de nevinovatie pana la pronuntarea unei sentinte.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă