23.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialInvenţie clujeană, medaliată cu aur la Bruxelles

Invenţie clujeană, medaliată cu aur la Bruxelles

Echipa Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca a fost laureată cu medalia de aur cu menţiune şi Premiul Special al celei de a 60-a ediţii a Salonul internaţional de invenţii şi inovaţii Innova 2011 – Eureka, Bruxellels, Belgia. Concret, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a primit trei medalii de aur şi două premii speciale pentru invenţiile prezentate.

Care au fost invenţiile premiate

Astfel, pentru lucrarea “Sistem automat pentru analiza calităţii energiei electrice” realizată de o echipă de 10 cadre didactice şi cercetători de la UTCN, pe lângă medalia de aur cu menţiune specială din cadrul secţiunii “Energetica”, i-a fost acordat Premiul Special al ediţiei jubiliare din toamna acestui an al Salonului internaţional de invenţii şi inovaţii de la Bruxelles, care a fost al doilea mare premiu al Salonului.

Pentru lucrarea  “Sistemul şi metoda de cântărire indirectă a unor obiecte aflate în mişcare” realizată de o echipă formată din patru cadre didactice şi cercetători UTCN, pe lângă medalia de aur din cadrul secţiunii “Electricitate şi Electronică”, a primit şi Premiul ministrului Andre Antoine, din cadrul Ministerului Bugetului, Finanţelor, al Locurilor de Muncă, al Formării Profesionale şi Sportului din Belgia.

De asemenea, lucrarea “Instalaţie neconvenţională pentru încâlzire” realizată de o echipă de patru cadre didactice şi cercetători UTCN,  a primit medalia de aur în cadrul secţiunii “Inginerie mecanică”, invenţie ce are la bază teoria sonicităţii.

“În cadrul Salonului internaţional de invenţii şi inovaţii Innova 2011 – Eureka de la Bruxelles, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a oferit un premiu invenţiei belgiene (laureată cu medalia de aur) pentru lucrarea „Motorul cu hydrogen”, prezentată în cadrul secţiunii “Industria auto şi securitate rutieră””, spune Daniel Sârbu, ofiţer de presă al universităţii clujene.

Cele mai citite

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Maia Sandu merge în vizită în Norvegia

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început o vizită de stat, de două zile, în Norvegia, anunță, luni, presa de la Chișinău. Șefa statului este...

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...
Ultima oră
Pe aceeași temă