16 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialInundaţii în patru judeţe. Sute de gospodării afectate în Vrancea, Vaslui, Ialomiţa...

Inundaţii în patru judeţe. Sute de gospodării afectate în Vrancea, Vaslui, Ialomiţa şi Braşov

Ploile torenţiale şi inundaţiile continuă să-i ţină pe oameni în teroare. În Vrancea, Vaslui şi Ialomiţa, localnicii au trăit clipe de coşmar după ce puhoaiele de apă le-au intrat încasă şi au încercat să salveze ce se mai putea. Şi la Braşov, după o rupere de nori, zeci de case au fost inundate, iar oamenii au făcut o noapte albă, potrivit Romania TV.

După o ploaie cu grindină care a durat o oră, la Hoghiz, în judeţul Braşov, pârâurile s-au umflat, iar apele vijelioase au inundat în câteva minute 40 de case. “Un dezastru, aşa ceva nu am văzut, era un nor. După aceea a venit gheaţa”, spune un localnic.

Şi în judeţul Vrancea, la Măicăneşti, oamenii sunt în alertă. Râul Râmnic a depăşit cotele de inundaţii, iar apa ameninţă să le intre în case. Sătenii au sărit şi i-au ajutat pe pompieri să consolideze digurile. Chiar şi aşa, apele s-au infiltrat în două porţiuni din dig. Locuitorii din Măicăneşti au mai trecut prin inundaţii şi anii trecuţi. “A mai trecut o dată. A fost urât, ne-a intrat in casă şi acum le am urcate sus”, spune o femeie.

Şi la Vaslui, străzile au fost acoperite de apă, după o ploaie torenţială. Canalizările din oraş nu au mai făcut faţă, iar apa a ajuns şi în unele case. Vijeliile au lăsat mii de oameni din oraşul Vaslui şi în beznă, după ce un cablu de la reţeaua de electricitate s-a rupt. Iar în localitatea Puşcaş, o casă a luat foc din cauza unui fulger. Din fericire, nu era locuită.

În Ialomiţa, în localitatea Mărculeşti, sătenii au cerut ajutorul pompierilor pentru a evacua apa din gospodării. În schimb, recolta este grav afectată. “Grădina este compromisă definitiv, ce să mai plantăm la 1 iunie, nu mai avem. Puişorii mai micuţi i-a luat apa, au murit”, şi-a evaluat o femeie situaţia din gospodărie. Ploile din ultimele zile au inundat zeci de gospodarii în judeţ.

 

Cele mai citite

Joe Biden l-a lăudat pe Klaus Iohannis pentru modul cum și-a exercitat mandatul de președinte al României

Preşedintele american Joe Biden l-a lăudat marţi pe preşedintele României, Klaus Iohannis, pentru lidershipul său şi pentru că a oferit asistenţă de securitate în...

Eficiente și igienice – alege consumabilele de hârtie de unică folosință!

În orice domeniu profesional - sanatate, educație, HoReCa, administrație publică, economic -  igiena este un detaliu important pentru a menține un mediu de lucru...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă