25.7 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialInundații în Germania. Trei persoane, între care și un pompier, au murit

Inundații în Germania. Trei persoane, între care și un pompier, au murit

Germania se confruntă cu inundații, în aceste zile. Trei persoane au murit şi mai multe au fost rănite din cauza ploilor abundente care au avut loc în noaptea de duminică spre luni.

În oraşul Schwäbisch Gmünd, situat în apropiere de Stuttgart, un pompier a murit încercând să salveze un bărbat, probabil de asemenea mort, într-o gară inundată, au informat autorităţile din oraş, potrivit Mediafax.

În oraşul Weissbach, situat mai la nord, un bărbat de şaizezi de ani a murit înecat într-un garaj subteran. Ministerul regional din landul Bade-Wurtemberg a anunţat că mai multe persoane au fost rănite.

În noaptea de dumincă spre luni au avut loc furtuni şi ploi abundente care au provocat daune substanţiale în landul Bade-Wurtemberg.

Echipe de interveţie au ajutat la salvarea mai multor persoane care au rămas blocate în maşini acoperite de apă.

În Braunsbach, nivelul crescut al unui râu a provocat inundaţii care au distrus o casă şi au deteriorat multe altele, potrivit agenţiei germane DPA.

Un responsabil al districtukui Schwäbisch Hall spune că toată cantitatea de apă care a căzut în ultimele ore este echivalentă cu cea din urma unor ploi care ar fi căzut, în mod normal, timp de mai multe luni.

Aproximativ 7.000 de pompieri, poliţişti şi membrii ai echipelor de salvare au ajuns în regiune, potrivit ministerului regional, care a mai anunţat că au avut loc 2.000 de intervenţii.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 782. Rusia ar pregăti acte de sabotaj în toată Europa, avertizează serviciile de informații

Rusia ar pregăti "acte de sabotaj violente" în toată Europa, avertizează serviciile de informații occidentale. "Suntem de părere că riscul unor acte de sabotaj controlate...

Doi turiști din Australia și unul din SUA au fost găsiți în Mexic, împușcați în cap

Trupurile neînsuflețite a trei turiști, doi din Australia și unul din SUA, au fost găsite în Mexic, fiecare dintre ei având câte un glonț...

Dacă țările occidentale trimit trupe pe teritoriul “fostei Ucraine”, ar însemna că declară război Rusiei, susține Medvedev

Decizia unor țări occidentale de a trimite trupe pe teritoriul "fostei Ucraine" ar echivala cu o declarație de război împotriva Rusiei, susține Dmitry Medvedev,...
Ultima oră
Pe aceeași temă