27.8 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialInterpol. Captură record de medicamente contrafăcute

Interpol. Captură record de medicamente contrafăcute

Aproximativ 25 de milioane de medicamente contrafăcute şi interzise în lume, distribuite pe internet, au fost confiscate, luni de Interpol. La operaţiume a participat şi România. Captura este una record şi are o valoare de peste 51 de milioane de dolari, relatează AFP. La operaţiune a luat parte şi România.

Medicamentele confiscate sunt suplimente alimentare, analgezice, tratamente împotriva epilepsiei şi disfuncţiilor erectile, precum şi produse nutriţionale, se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Cooperare Poliţienească Internaţională.

Operaţiunea poartă numele Pangea X şi a fost desfăşurată în 123 de ţări – un număr record – în perioada 12-19 septembrie. În timpul acestei operaţiuni au fost arestate 400 de persoane, 3.584 de site-uri au fost închise, iar peste 3.000 de anunţuri online pentru produsele farmaceutice au fost suspendate.

Conform Interpol, Pangea X a anchetat şi vânzarea ilegală de echipamente medicamente, precum implanturi dentare, prezervative, seringi şi material chirurgical, în valoare de peste 5000.000 de dolari.

La operaţiune au luat parte şi reprezentanţi, pentru prima dată, ai multor ţări africane

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă