12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialInterlopul Fane Spoitoru, condus cu fast pe ultimul drum: cortegiu de limuzine...

Interlopul Fane Spoitoru, condus cu fast pe ultimul drum: cortegiu de limuzine și coroane de mii de euro

Unul dintre cei mai cunoscuți interlorpi din România, infractorul Ion Titişor, cunoscut în lumea interlopă a Capitalei sub numele de Fane Spoitoru, este condus, sâmbătă, pe ultimul drum, în cadrul unei ceremonii fastuoase, au transmis televiziunile de știri.

Sâmbătă dimineața, apropiații interlopului s-au adunat cu limuzine și coroane mari de flori la Cernica. De acolo, cortegiul funerar se îndreaptă spre Cimitirul Bellu Militar, unde se află locul de veci al interlopului, au informat televiziunile de știri. În plus, cortegiul funerar cu limuzine ar putea îngreuna traficul pe ruta pe care o au de parcurs până la cimitir.

Potrivit unor relatări, prietenii infractorului ar fi adus coroane care valorează până la 7.000 de euro.

Ion Titişor a murit într-un spital din Israel, în urma unei comoţii cerebrale. Fane Spoitoru a avut grave probleme de sănătate, acest fiind diagnosticat cu o boală gravă în urmă cu câţiva ani, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Citește și: Fane Spoitoru a murit în urma unei comoţii cerebrale

Cunoscutul interlop, a părăsit penitenciarul Jilava, fiind eliberat condiţionat în anul 2003. Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul Parchetului privind menţinerea în arest a lui Titişor, judecătorii apreciind că acesta poate fi eliberat condiţionat, conform legii.

În luna iunie 2003, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Fane Spoitoru la şase ani de închisoare. Sentinţa a rămas definitivă după ce nici inculpatul şi nici procurorii nu au contestat-o. Curtea Supremă de Justiţie a hotărât, în urmă cu un an, ca procesul să fie rejudecat, iar Tribunalul Bucureşti a reluat dezbaterile.

În vara anului 1992, în urma unui scandal izbucnit în faţa fostei discoteci Vox Maris din Bucureşti, Spoitoru l-a rănit grav cu o sabie ninja pe poliţistul Nelu Florea. La rândul său, Fane Spoitoru a fost împuşcat de poliţist. Cei doi au fost internaţi, pentru intervenţii chirurgicale.

Citește și: Fratele lui Fane Spoitoru, condamnat definitiv la 13 ani închisoare

La un an de la scandal, Fane Spoitoru a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, în legătură cu rănirea gravă a poliţistului. Ulterior, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au dispus suspendarea judecării procesului, pentru că Titişor era foarte bolnav şi nu putea să se prezinte în faţa instanţei.

În perioada suspendării procesului, în 1995, Titişor a fost arestat pentru complicitate la tâlhărie şi trimis în judecată la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti. În ianuarie 1996, această instanţă a suspendat procesul lui Titişor pentru două săptămîni, punîndu-l în libertate pentru a fi internat la Spitalul Fundeni, unde trebuia să fie operat. Între timp, Fane Spoitoru a fugit în Canada.

În 1997, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Ion Titişor, în lipsă, la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor comisă asupra poliţistului Nelu Florea. Fane Spoitoru a fost expulzat în România, în iulie 2000, de către autorităţile canadiene.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă