12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialInterdicţii stricte pentru serialele de televiziune din China

Interdicţii stricte pentru serialele de televiziune din China

Serialele de televiziune din China trebuie să respecte o serie norme stricte, care interzic, printre altele, prezentarea de relaţii extraconjugale legături între persoane de acelaşi sex şi diverse superstiţii, relatează EFE duminică, referitor la un ghid elaborat de Administraţia pentru Presă, Radio, Cinematografie şi Televiziune de la Beijing. 

Totodată, trebuie evitate scenele referitoare la întâlniri amoroase de o singură noapte, imaginile cu reîncarnări şi vrăjitorii, precum şi acţiunile cu adolescenţi care fumează, beau sau se bat. Potrivit Agerpres, ca o regulă generală, nu mai este permisă prezentarea unor aspecte care ”exagerează latura obscură a societăţii”, după cum menţionează documentul publicat încă din 31 decembrie 2015, dar care a fost amplu difuzat de mass-media abia în această săptămână. 

Ghidul, care a fost puternic contestat de diferite asociaţii de homosexuali din China, a fost intens popularizat imediat după ce autorităţile din această ţară au decis retragerea de pe reţelele de internet a serialului ”Addicted” (”Dependent”, 2015), vizionat de milioane de persoane. 

Purtând şi titlul ”Heroin”, acesta este primul film cu tematică gay din China, ţară extrem de conservatoare în privinţa homosexualităţii, care era considerată drept ”boală mintală” până în 2001.Deşi se înregistrează progrese în acceptarea homosexualilor, autorităţile fac eforturi pentru ca aceştia să aibă o vizibilitate publică minimă sau nulă.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă