10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialINTERCEPTĂRI. Criteriile de alegere a clienților de către magistratul șpăgar: "A...

INTERCEPTĂRI. Criteriile de alegere a clienților de către magistratul șpăgar: “A dat cu cuțitu’”; “are avocat tare, deci are bani!”

Judecătorul Stan Mustațăde la Curtea de Apel București, arestat preventiv 30 de zile pentru corupție alături de grefiera sa, Mariana Curea, a racolat clienți cărora să le dea hotărâri definitive favorabile contra cost, deși erau infractori periculoși condamnați și la 13 ani închisoare.

Alt criteriu de racolare erau avocații scumpi pe care îi aveau infractorii, semn că au bani de dat.

         În convorbirea purtată în mediul ambiental la 11.04.2004, inculpatul MUSTAŢĂ Stan i-a solicitat inculpatului ALEXANDRU Florian ( intermediar, apropiat clanului Cămătarilor) să meargă la domiciliul inculpatului BURDOAZĂ Alexandru Nicolae, în vederea contactării acestuia, ocazie cu care urma să-i transmită „oferta” judecătorului cazului său, în schimbul unei sume de bani. Astfel, MUSTAŢĂ Stan i-a dictat inculpatului ALEXANDRU Florian: „Deci, fii atent: BURDOAZĂ ALEXANDRU-NICOLAE, domiciliat în București, …, BURDOAZĂ, BURDOAZĂ ALEXANDRU-NICOLAE, are fraudă informatică și înșelăciune. București, sector 6, Aleea … I S T R U,  unde dracu’ o fi asta?… numărul……, ăla gras a lui GIGI BECALI, ăla e avocatul lui. Dacă ăsta a avut bani să-i dea lu’ ăla, are [neinteligibil].. Îl găsești tu!”, „Gata, caută-l p-ăsta! Marți intră. Îi dau drumul, o zi-două să fie. Marți, lui, că dau pronunțarea, îl pun liber. Are cerere de…, nu înlocuire, control judiciar”.

De asemenea, la dosarul cauzei a fost ataşat procesul-verbal de verificare a datelor existente în baza de date ECRIS, privind dosarul penal  în care BURDOAZĂ Alexandru Nicolae a avut calitatea de contestator inculpat, având ca obiect înlocuirea măsurii preventive .

În ziua de 15.04.2014, fiind ascunşi ( pentru a nu fi interceptați!)  în grupul sanitar al imobilului din București, şos. Colentina, MUSTAŢĂ Stan, BORACIU Ion şi ALEXANDRU Florian au discutat despre dosarul privindu-l pe RUPIŢĂ Petre. Judecătorul MUSTAŢĂ Stan şi-a amintit că era vorba despre dosarul cu „lăutarii ăia”, în care „I-a admis la fond. I-a mai redus” şi i-a solicitat inculpatului ALEXANDRU Florian să noteze datele: „Florine, ia-ţi un pix!”. Cu prilejul acestei discuţii, BORACIU Ion a afirmat că „Îl ştiu p-ăsta, pe RUPIŢĂ”, „RUPIŢĂ, nu-i de-aicea, mă? RUPIŢĂ”, iar ALEXANDRU Florian s-a interesat: „Ce sunt, ciorile alea?”, „Ăia cu care au fost arestaţi …[neinteligibil]…”.

           Conversaţia a fost reluată în data de 16.04.2014, când, în interiorul aceluiaşi grup sanitar, judecătorul MUSTAŢĂ Stan a dictat adresa condamnatului RUPIŢĂ Petre: „Uite, bă, RUPIŢĂ, Aleea ….numărul ….., bloc…, scara… sector 4”, solicitându-i inculpatului ALEXANDRU Florian: „Interesează-te de ăsta!”, ocazie cu care a menţionat şi faptul că poate să dispună singur soluţia favorabilă, în complet unic: „Şi sunt singur. Are asta, cum îi spune? Aplicarea legii penale mai favorabile”.

 

Judecătorul corupt avea intenția să salveze si condamnați la 13 ani închisoare

Atunci când BORACIU Ion s-a interesat cu privire la cuantumul pedepsei („Ce pedeapsă are?”), a fost lămurit de către judecător: „Are, are şase ani. Şi i-a dat cinci. Şi el vrea …[neinteligibil]…, i-a dat trei …[neinteligibil]… Eu pot să resping la parchet. Şi să o las aşa. El n-a făcut …[neinteligibil]…”. În acest context ALEXANDRU Florian a concluzionat că „Deci a avut şase”, „… şi a rămas la trei”, fiind aprobat de MUSTAŢĂ Stan: „Da, da, da”. La rândul său, BORACIU Ion a înţeles că „Cere parchetu’ şase”, iar judecătorul l-a completat „Da, înapoi şase. Să-i rămână, că nu se aplică”.

Din verificările efectuate a rezultat că RUPIŢĂ Petre, a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune la pedeapsa de 13 închisoare.

În convorbirea purtată în mediul ambiental la 16.04.2004, în contextul în care revenise cu lista sa de şedinţă, inculpatul MUSTAŢĂ Stan le-a solicitat inculpaţilor ALEXANDRU Florian şi BORACIU Ion să meargă la domiciliul inculpatului LINCAN Ion, în vederea contactării acestuia, ocazie cu care urma să-i transmită „oferta” judecătorului cazului său, în schimbul unei sume de bani. Astfel, MUSTAŢĂ Stan i-a dictat inculpatului ALEXANDRU Florian: „Uite, mă, aici, PANTELIMON, ai fost și la ăsta cumva? PANTELIMON! Str….I. A dat cu cuțitu’, tentativă la omor deosebit de grav… LINCAN ION! Și are avocat tare, n-am mai notat avocatul. Deci are bani. I-a dat patru ani cu suspendare sub supraveghere și îi rămâne așa”.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă