14.5 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialInstanţa judecă, începând cu ora 17.00, propunerea de arestare a lui Vîntu...

Instanţa judecă, începând cu ora 17.00, propunerea de arestare a lui Vîntu şi Ion Ilie

Judecătoria Sectorului 5 dezbate, începând cu ora 17.00, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul instanţei supreme pe numele lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, acuzaţi de şantaj, potrivit NewsIn.

Procurorii Parchetului de pe lângă instanţa supremă susţin, în referatul cu propunerea de arestare a lui Sorin Ovidiu Vîntu, că acesta nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor, chiar dacă se afla în cursul măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara, într-un alt dosar.

“Propunerea de arestare preventivă a inculpatului Vîntu Sorin Ovidiu este întemeiată pe existenţa indicilor rezonabile din care rezultă că a comis faptele reţinute în sarcina sa, pe periculozitatea sporită a acestor infracţiuni care lezează dreptul de dispoziţie şi libertatea de acţiune a părţii vătămate, precum şi pe existenţa pericolului concret pentru ordinea publică, ce rezultă din faptul că, deşi se afla în cursul măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara dispusă de către instanţa de judecată, în cauza aflată în faza de cercetare judecătorească, ce are ca obiect favorizarea infractorului, nu s-a abţinut de la repetarea infracţiunilor”, se arată într-un comunicat remis joi de PÎCCJ.

Totodată, în ceea ce îl priveşte pe Ion Ilie Cezar, procurorii susţin că există indicii rezonabile din care rezultă că acesta a comis faptele reţinute în sarcina sa şi care prezintă un un pericol concret pentru ordinea publică, fiind îndreptate împotriva libertăţii de dispoziţie a părţii vătămate.

Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost reţinuţi, miercuri seara, la ora 20.00, pentru 24 de ore, fiind cercetaţi de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PÎCCJ pentru şantaj. Cei doi şi-au petrecut noaptea în Arestul Poliţiei Capitalei.

“Din probele administrate până la acest moment procesual a rezultat că, în perioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unui contract de consultanţă şi management, Vîntu Sorin Ovidiu a pretins părţii vătămate G.S. suma de 150.000 de euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani”, se arată în comunicat.

Totodată, anchetatorii spun că ameninţările şi contrângerile la adresa managerului Sebastian Ghiţă au fost întreprinse de Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, care la rândul său urma să obţină un folos injust. Mai mult, potrivit comunicatului remis de Parchetul General, Vîntu “a recurs la la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”.

Sebastian Ghiţă a depus, la începutul lunii aprilie, o plângere penală la Parchetul instanţei supreme, în care acuza că ar fi fost şantajat şi ameninţat de Vîntu.

Cele mai citite

Spitalul Foișor, noi informații despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic

Spitalul Foişor a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că starea generală de sănătate a actorului Florin Piersic se ameliorează uşor. „Evaluarea domnului...

Bayer Leverkusen continuă seria invincibilității! „Farmaciștii” au ajuns la 50 de meciuri fără eșec

Bayer Leverkusen, noua campioană a Germaniei, a ajuns la 50 de meciuri consecutive fără înfrângere în toate competiţiile, după ce s-a impus cu un...

Prognoza meteo pe regiuni. Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă în intervalul 13 - 26 mai. Astfel, în următoarele două săptămâni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă