25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialISU: Toate drumurile au fost deblocate. Portul Drobeta Turnu-Severin este în continuare...

ISU: Toate drumurile au fost deblocate. Portul Drobeta Turnu-Severin este în continuare închis din cauza vântului

După perioada critică ce a fost provocată de furtuna de zăpadă, se pare că nu mai sunt persoane blocate pe căile de transport rutiere, iar autostrăzile A2 și A4, precum și toate drumurile naționale au fost redeschise circulației auto. Informațiile au fost prezentate printr-un comunicat remis de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

În Medgidia, județul Constanța, 7 persoane ale căror autoturisme au rămas blocate din cauza ninsorii sunt cazate la un hotel din localitate.

Pentru deszăpezire, CNAIR a acționat cu 1.185 utilaje care au utilizat 7.209,5 tone de material antiderapant și 37,05 tone clorură de calciu.

Toate aeroporturile sunt deschise și nu se înregistrează curse aeriene anulate sau cu întârzieri. De asemenea, 13 trenuri înregistrează întârzieri semnificative (peste 60 de minute), iar 21 de trenuri au fost anulate.


ROMÂNIA BOCNĂ. Temperaturi polare, în următoarele zile: -26 de grade. Din cauza frigului, au fost închise zeci de școli. Drumuri blocate și trenuri anulate. Zeci de pasageri ai WizzAir, ținuți patru ore în avion


Porturile maritime sunt deschise, precum și cele fluviale, cu excepția portului Drobeta Turnu-Severin, închis din cauza vântului puternic. Traficul de pasageri pe relația Tulcea – Sulina/ Sfântu Gheorghe, precum și tranzitul cu bacul la Brăila se desfășoară cu greutate, din cauza sloiurilor de gheață.

În punctele de trecere a frontierei nu se semnalează restricții cu excepția PTF Zimnicea, Bechet, Ostrov și Turnu Măgurele de la frontiera cu Bulgaria, unde nu se poate traversa cu bacul.

MAI a mai transmis că, în continuare, mai multe localități din Contanța nu au energie electrică.

“La nivel național, acționează 26 de echipe de intervenție pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică, care afectează 8 localități din 5 județe, respectiv 1.178 consumatori (cele mai multe în județul Constanța – 6 localități cu 1.112 consumatori)”.


36 de județe și municipiul București, sub cod portocaliu de ger. Temperaturile vor ajunge până la -29 de grade Celsius


La nivel național, peste 14.000 de efective au acționat pentru a ajuta la deszăpezirea și deblocarea celor prinși în nămeți.

“Pe parcursul ultimelor 24 de ore, la nivel național, au acționat 14.436 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne (7.303 de polițiști, 4.567 pompieri și 2.566 de jandarmi) cu 6.651 mijloace (3.302 poliție, 2.320 pompieri și 1.029 jandarmi). Acestea au intervenit în sprijinul populației și al autorităților locale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice severe.

În urma reanalizării situației operative, mijloacele tehnice care acționează  în județul Constanța au fost suplimentate cu 5 șenilate de la Inspectoratele pentru Situații de Urgență din județele Mureș, Giurgiu, Prahova, Neamț și Harghita și 6 autofreze din județele Iași, Bacău, Olt, Dâmbovița, Botoșani și Neamț.

Au fost efectuate 7.839 de intervenții medicale (serviciile de ambulanță – 6.990 și SMURD – 849), din care 210 pentru gravide și 41 persoane dializate.

În continuare, cele 13 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație și un avion SMURD vor continua misiunile aeromedicale în funcție de solicitări și de condițiile meteorologice.

La nivel național, efectivele MAI au executat 2.015 activități de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost și transport al acestora în spații sigure. Dintre acestea, 110 persoane au fost cazate în spații puse la dispoziție de UPU/CPU și 204 în locații ale autorităților locale.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă cetățenilor să respecte cu strictețe recomandările polițiștilor rutieri și să adapteze viteza de mers la condițiile de trafic. De asemenea, înainte de a pleca la drum să se informeze cu privire la starea drumurilor, inclusiv prin intermediul site-ului Centrului Infotrafic din cadrul Poliției Române.

Precauție se recomandă în special în cazul persoanelor vârstnice sau bolnave. În măsura posibilităților, este important a se evita expunerea la temperaturi scăzute, iar dacă acest lucru nu este posibil, recomandăm adaptarea îmbrăcămintei la condițiile meteo.

Orice situație de risc pentru populație, cauzată de vremea severă, poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.”

 

Cele mai citite

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...

Tesla se restructurează: mai mult de 10% din angajații companiei la nivel global vor fi puși pe liber

Tesla va concedia peste 10% din cei 140,473 de angajaţi ai companiei la nivel global, potrivit unei note interne redactată de Elon Musk, scrie...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă