24.1 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăSpecialInspecția Judiciară: Victor Ponta a afectat reputația procurorului Uncheșelu

Inspecția Judiciară: Victor Ponta a afectat reputația procurorului Uncheșelu

Premierul Victor Ponta a încălcat reputația procurorului Nicolae Uncheșelu, cel care îl cercetează în dosarul Turceni-Rovinari, atunci când a declarat că dosarul său este rezultatul ”obsesiei” procurorului de caz, care a ”inventat fapte”, a concluzionat, marți, Inspecția Judiciară. 

Citește și: Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari

Consecința concluziilor IJ este că, prin afirmațiile făcute de șeful Guvernului, a fost subminată autoritatea sistemului judiciar și au adus atingere independenței și prestigiului justiției. 

Raport IJ a fost înaintat Consiliului Superior al Magistraturii, care îl va discuta într-o viitoare ședință și urmează să decidă dacă îl va însuși sau nu.

Sesizarea IJ a fost făcută la solicitarea Adunării Generale a procurorilor din DNA cu privire la afirmațiile făcute de Victor Ponta pe o rețea de socializare.

La câteva ore după ce DNA l-a trimis în judecată pe Victor Ponta premierul a reacţionat pe contul său de Facebook şi a spus că procurorul de caz este „total neprofesionist” şi că urmăreşte să se afirme în carieră  ”inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani”.

„Singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirmă în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani)!”,  a scris Ponta pe Facebook la acea vreme. 

Citește și: Ponta îl atacă pe Iohannis: Mă întreb dacă nu cumva a făcut PRESIUNI ca să fiu trimis în judecată

Primul-ministru Victor Ponta este acuzat de 17 fapte de corupţie, în dosarul Turceni-Rovinari. 

 

Cele mai citite

Iohannis pleacă la Summit-ul NATO de la Madrid

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă, în perioada 28-30 iunie 2022, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord...
00:00:42

VIDEO: NATO „se blindează”. Crește forța de reacție rapidă – De la 40.000 de militari, la peste 300.000

NATO va crește masiv numărul forțelor sale aflate în stare de pregătire ridicată la peste 300.000, a declarat luni, 27 iunie, secretarul general Jens...

Iohannis pleacă la Summit-ul NATO de la Madrid

Preşedintele României, Klaus Iohannis, participă, în perioada 28-30 iunie 2022, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern ai Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord...
Ultima oră
Pe aceeași temă