22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialInspecția Judiciară: Victor Ponta a afectat reputația procurorului Uncheșelu

Inspecția Judiciară: Victor Ponta a afectat reputația procurorului Uncheșelu

Premierul Victor Ponta a încălcat reputația procurorului Nicolae Uncheșelu, cel care îl cercetează în dosarul Turceni-Rovinari, atunci când a declarat că dosarul său este rezultatul ”obsesiei” procurorului de caz, care a ”inventat fapte”, a concluzionat, marți, Inspecția Judiciară. 

Citește și: Premierul Victor Ponta a fost trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari

Consecința concluziilor IJ este că, prin afirmațiile făcute de șeful Guvernului, a fost subminată autoritatea sistemului judiciar și au adus atingere independenței și prestigiului justiției. 

Raport IJ a fost înaintat Consiliului Superior al Magistraturii, care îl va discuta într-o viitoare ședință și urmează să decidă dacă îl va însuși sau nu.

Sesizarea IJ a fost făcută la solicitarea Adunării Generale a procurorilor din DNA cu privire la afirmațiile făcute de Victor Ponta pe o rețea de socializare.

La câteva ore după ce DNA l-a trimis în judecată pe Victor Ponta premierul a reacţionat pe contul său de Facebook şi a spus că procurorul de caz este “total neprofesionist” şi că urmăreşte să se afirme în carieră  ”inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani”.

“Singura problemă a țării este obsesia unui procuror total neprofesionist în a se afirmă în carieră inventând și imaginând fapte și situații neadevărate din urmă cu 10 ani)!”,  a scris Ponta pe Facebook la acea vreme. 

Citește și: Ponta îl atacă pe Iohannis: Mă întreb dacă nu cumva a făcut PRESIUNI ca să fiu trimis în judecată

Primul-ministru Victor Ponta este acuzat de 17 fapte de corupţie, în dosarul Turceni-Rovinari. 

 

Cele mai citite

Stoltenberg, după discuția purtată cu Klaus Iohannis: „România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic al NATO”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marți seară, după discuţia cu preşedintele Klaus Iohannis, că România este esenţială pentru apărarea Flancului Estic...

UE se angajează să aloce 3,5 miliarde de euro pentru protejarea oceanelor

Uniunea Europeană va aloca 3,5 miliarde de euro (3,71 miliarde de dolari) pentru a proteja oceanele și a promova durabilitatea printr-o serie de inițiative...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă